Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SUA și Japonia, și Coreea de Sud impune teste pentru depistarea COVID-19 călătorilor din China

smartradio.ro
test covid

Coreea de Sud a spus vineri că va impune teste obligatorii pentru depistarea COVID-19 călătorilor care sosesc din China, alăturându-se Statelor Unite, Japoniei şi altor ţări care au adoptat noi măsuri frontaliere după decizia Beijingului de a relaxa politicile stricte anti-COVID-19, informează Reuters.

Coreea de Sud va restricţiona totodată emiterea vizelor pe termen scurt pentru cetăţenii chinezi până la sfârşitul lunii următoare, va sista temporar creşterea numărului de zboruri din China şi va folosi Incheon International Airport drept unică cale de acces pentru toate zborurile provenidn din ţara învecinată, a spus prim-ministrul Han Duck-soo, potrivit Agerpres.

Măsură intră în vigoare pe 5 ianuarie, iar călătorii din China vor trebui să prezinte un rezultat negativ la un test PCR efectuat cu cel mult 48 de ore înainte sau al unui test rapid antigen efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de îmbarcare şi să realizeze un alt test PCR la sosire începând cu 2 ianuarie, au spus oficialii.

Autorităţile sud-coreene au spus că noile restricţii sunt necesare după ce Beijingul a sistat publicarea numărului zilnic de cazuri, generând temeri în legătură cu un nou val de infectări şi mutaţii.

Deşi noile reglementări sunt preconizate să rămână în vigoare până la sfârşitul lui februarie, Agenţia pentru controlul şi prevenirea bolilor din Coreea de Sud a spus că restricţiile ar putea fi prelungite.

''Trebuie să ne pregătim urgent pentru o eventuală reacţie în lanţ ca urmare a relaxării regulilor de carantină în China'', a spus Han. ''Ne vom pregăti să impunem măsuri mai stricte dacă situaţia se înrăutăţeşte, dacă observăm o creştere rapidă a infectărilor în urma călătorilor care sosesc sau apariţia unor noi variante''.

China a început luna aceasta să relaxeze cel mai strict regim anti-COVID-19 din lume, care a presupus lockdown-uri şi testări în masă, după o schimbare bruscă de strategie, iar drept urmare multe state au început să impună restricţii călătorilor din China în contextul unei creşteri a numărului de infectări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.