Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După trei ani, China renunță complet la politica zero-COVID și iși redeschide frontierele

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

China continentală își deschide granița cu Hong Kong și pune capăt obligației de a pune în carantină călătorii care sosesc în China, desființând un ultim pilon al politicii zero-COVID, care a protejat populația chineză de virus, dar a izolat-o și de restul lumii, scrie CNN.

Eliminarea, în ultima lună, a unuia dintre cele mai stricte regimuri COVID din lume, a urmat unor proteste istorice împotriva unei politici care includea teste frecvente, restricții de circulație și închideri în masă care au afectat grav a doua economie a lumii, conform Mediafax.

Investitorii speră că redeschiderea va revigora în cele din urmă economia de 17 trilioane de dolari care înregistrează cea mai mică creștere din aproape jumătate de secol. Dar inversarea bruscă a politicii a declanșat un val masiv de infecții care copleșește unele spitale și provoacă întreruperi în afaceri.

Deschiderea frontierei urmează după ce sâmbătă a început "chun yun", prima perioadă de 40 de zile de călătorie de Anul Nou Lunar, care înainte de pandemie era cea mai mare migrație anuală din lume a oamenilor care se întorc în orașele lor natale pentru a-și petrece vacanța cu familia. Aproximativ 2 miliarde de persoane sunt așteptate să călătorească în acest sezon, aproape dublu față de anul trecut și până la 70% din nivelurile din 2019, spune guvernul.

De asemenea, se așteaptă ca mulți chinezi să înceapă să călătorească în străinătate, o schimbare mult așteptată pentru țări precum Thailanda și Indonezia, deși mai multe guverne - îngrijorate de creșterea COVID din China - impun restricții asupra turiștilor din China.

De asemenea, China a reluat duminică eliberarea pașapoartelor și a vizelor de călătorie pentru rezidenții continentali, precum și a vizelor obișnuite și a permiselor de ședere pentru străini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.