Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Trump, și Macron se ia la trântă cu presa: 'Jurnaliştii nu mă interesează'

CBC.ca
Emmanuel Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a reproşat luni jurnaliştilor că "sunt prea interesaţi de ei înşişi şi nu suficient de ţara lor", atunci când reporterii postului public de televiziune France 2 l-au întrebat de ce îşi controlează atât de strict relaţiile cu presa, a relatat France Presse.

"Jurnaliştii nu mă interesează, francezii sunt cei care mă interesează, asta trebuie să înţelegeţi", a afirmat Macron, fiind întrebat de ce comunică "atât de puţin" cu presa.

Citește și: Rusia AVERTIZEAZĂ asupra conflictului din Peninsula Coreea: 'Orice pas nechibzuit ar putea duce la o EXPLOZIE'

Chestionat despre vizita sa la o şcoală din estul Franţei, în ziua începerii anului şcolar la 1 septembrie, preşedintele francez a apreciat că jurnaliştii ar fi trebuit mai degrabă să se intereseze despre cei 12 milioane de copii care au început şcoala decât să-l întrebe despre relaţiile sale cu presa.

"Jurnaliştii au o problemă. Ei sunt prea interesaţi de ei înşişi şi nu suficient de ţară. Vorbiţi-mi despre francezi!", a spus el, potrivit Agerpres.

Citește și: Anunț șocant al unui celebru antreprenor: Cum ar putea izbucni al treilea război mondial din cauza marilor puteri

Echipa de la France 2 pregăteşte un subiect referitor la comunicarea preşedintelui Republicii, care şi-a început mandatul exprimându-se foarte puţin în presă, rupând astfel cu practica predecesorilor săi care vorbeau mult în public.

După căderea în sondaje în ultimele săptămâni, Emmanuel Macron şi-a anunţat intenţia să se adreseze mai frecvent francezilor. El a acordat recent un interviu-fluviu săptămânalului Le Point şi l-a numit pe jurnalistul Bruno Roger-Petit ca purtător de cuvânt al preşedinţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.