Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După un scurt scandal diplomatic, Germania cedează la solicitările Ucrainei: Șapte obuziere autopropulsate vor fi livrate

obuziere autopropulsate

Germania va livra Ucrainei șapte obuziere autopropulsate, pe lângă cele cinci astfel de sisteme de artilerie pe care guvernul olandez le-a promis deja, a anunțat vineri ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, conform Reuters.

Germania a revenit săptămâna trecută asupra politicii sale de lungă durată de a nu trimite arme grele în zonele de război, în urma presiunilor din țară și din străinătate pentru a oferi ajutor Ucrainei.

Sistemul de artilerie, care seamănă cu un tanc, are o rază de tragere de până la 40 de kilometri, potrivit armatei germane. Lambrecht a declarat că Germania va oferi, de asemenea, instruire pe obuziere blindate trupelor ucrainene.

Armele grele vor ieși din inventarele Bundeswehr și vor fi livrate imediat ce vor ieși de la întreținere în următoarele săptămâni, au declarat Lambrecht și generalul Eberhard Zorn reporterilor, în orașul slovac Sliac.

Antrenamentul primului grup de aproximativ 20 de soldați ucraineni pe Panzerhaubitze 2000 este așteptat să înceapă săptămâna viitoare în orașul german Idar-Oberstein, a declarat Zorn, adăugând că aceste trupe au experiență în operarea obuzierelor de fabricație sovietică.

Solicitările Ucrainei pentru arme grele s-au intensificat de când Moscova și-a îndreptat cea mai mare putere de foc asupra estului și sudului țării, după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev.

Berlinul va furniza, de asemenea, un prim pachet de muniție pentru obuzierele construite de compania germană de apărare KMW, a declarat Zorn, urmând ca achizițiile ulterioare de muniție să fie gestionate direct între Kiev și această companie.

Panzerhaubitze 2000 este una dintre cele mai puternice arme de artilerie din inventarul Bundeswehr și poate lovi ținte la o distanță de 40 de kilometri.

Săptămâna trecută, Berlinul a acceptat pentru prima dată să furnizeze Kievului arme grele, în acest caz tancuri de apărare antiaeriană Gepard, după ce criticii au acuzat Germania că trage de timp în ceea ce privește livrările de arme grele către Kiev.

Majoritatea armelor grele pe care țările NATO le-au trimis până acum Ucrainei sunt arme de fabricație sovietică aflate încă în stocurile statelor membre NATO din Europa de Est, însă Statele Unite și alți aliați au început să furnizeze Kievului obuziere occidentale.

Lambrecht se va întâlni mai târziu în cursul zilei cu omologul său olandez, Kajsa Ollongren, la Sliac, unde ambele țări au desfășurat sistemul de apărare aeriană Patriot de la invazia Rusiei în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.