Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După victoria lui Klaus Iohannis la CCR, Guvernul a salvat mii de profesori: OUG care le schimbă soarta dascălilor

botosaninecenzurat.ro
proteste profesori

Executivul a adoptat, miercuri, o OUG pentru profesorii care s-au titularizat cu note mai mari de 7 şi nu s-au angajat în următorii 6 ani de la susţinerea concursului, în urma excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor articolul 253 din Legea Educației Naționale, potrivit Mediafax.

„Este vorba de o OUG a cărui urgență se justifică de nevoia de a acoperi o decizie a CCR. Un domn deputat a lansat o inițiativă legislativă prin care modifica unul din articolele prevăzute în legea 1 și anume articolul 253 potrivit căruia cei care au trecut printr-un examen de titularizare și au obținut minim nota 7 ar putea să beneficieze de această notă și în următorii 6 ani. Domnul deputat respectiv a prelungit până la 10 ani. Președintele a trimis inițiativa legislativă devenită lege la CCR pentru verificare de constituționalitate, iar curtea a decis anularea articolului și din inițiativa legislativă și din legea 1 legea inițială”, a declarat Ecaterina Andronescu, la finalul ședinței de Guvern.

Citește și: Șeful NATO răspunde la AMENINȚĂRILE Rusiei în Marea Neagră: 'Nu vrem un nou Război Rece, dar nici nu vom avea o abordare naivă'

„Ca urmare am rămas în plină mișcare de personal cu acest vid legislativ, am găsit o soluție și azi a fost acceptă de guvern și anume, potrivit art. acum din OUG care a trecut prin guvern, cei care se află în situația să fi obținut note peste 7 în ultimii 6 - 7 ani, de la legea 1 încoace pot să folosească aceste rezultate în situația în care consiliul de administrație al unității școlare decide că poate să transforme contractul de muncă din contract pe durată determinată într-un contract egală cu viabilitatea postului didactic”, a completat ministrul Educației.

Ea a mai spus că între 2.000 și 3.000 de profesori se află în situația respectivă.

„Ca urmare considerăm că în felul acesta am rezolvat fără să încălcăm legea Curții pentru că asta nu înseamnă titularizare dar înseamnă prelungirea contractului de muncă atât timp cât este postul viabil. Și cred că este un lucru pozitiv pe care îl așteaptă 2.000-3.000 de colegi aflați în situația articolului 253 din legea învățământului”, a conchis Andronescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.