Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După zile de proteste, angajații de la UM Cugir se întorc în fabrică. Ministrul Economiei: 'Vor primi bani în plus la salariu'

Guvernul Romaniei
florin spataru

Angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc în fabrică și vor primi bani în plus la salariu, anunță ministrul Economiei, Florin Spătaru. Muncitorii au protestat, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

„Angajații de la Uzina Mecanică Cugir se întorc, astăzi (miercuri - n.r.), în fabrică. Oamenii vor primi bani în plus la salariu. Am reușit, după mai multe zile de negocieri şi discuții pe care le-am avut atât cu reprezentanții conducerii UMC, cât şi cu sindicatele, să ajungem la un acord astfel încât protestele să înceteze”, anunță ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Cuantumul creşterilor salariale, precizează ministrul Economiei, poate ajunge, în funcție de categoria de personal, până la 500 de lei.

„Conducerea şi-a luat angajamentul să asigure aceste majorări salariale pentru cei 848 de oameni care lucrează în industria de apărare din uzina mecanică Cugir. Mă voi asigura că toate aceste promisiuni se vor transforma în realitate şi îmi doresc să luăm în calcul pe viitor un plan investițional profitabil pentru UMC şi Fabrica de Arme din Cugir. Voi merge curând la Cugir pentru că îmi doresc să discut cu oamenii care lucrează la Uzina Mecanică şi la Fabrica de Arme. Vreau să găsim soluții sustenabile pentru angajații din industria de apărare, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi condițiile de lucru”, conchide Spătaru.

Sute de muncitori de la Uzina Mecanică Cugir au protestat, ei fiind nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.