Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'După zile de suferință, am fost operat de urgență' - Experiența unui pacient care nu se mai putea deplasa din cauza durerilor de spate

Durerile puternice în zona lombară, care se intensifică în anumite poziții, senzația de amorțeală sau furnicături, durere care migrează pe picior sunt doar câteva dintre semnele și simptomele care pot indica o hernie de disc. Este o afecțiune frecvent întâlnită, care apare atunci când unul sau mai multe discuri intervertebrale se deteriorează.

De cele mai multe ori, hernia de disc apare din cauza înaintării în vârstă și a scăderii densității osoase.  Însă, există și alți factori care pot crește riscul de apariție al acestei afecțiuni: kilogramele în exces care pun presiune pe coloana vertebrală, ridicarea repetată a greutăților, efort fizic crescut, dar și moștenirea genetică. În cazul în care tratamentul este amânat, există riscul să apară complicații grave care pot înrăutăți starea pacientului.

Printr-un astfel de episod dureros a trecut și George. Și-a făcut o programare pentru un consult de neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, iar după mai multe investigații imagistice, medicul Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR, a pus diagnosticul: hernie de disc lombară L5–S1, ruptă pe fondul unei stenoze de canal vertebral lombar L4–L5 și L5–S1. Pacientul avea nevoie de o operație de urgență.

„După zile de suferință, am ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, în București, unde am întâlnit un adevărat OM care slujește cu deosebit profesionalism Neurochirurgia. Am fost operat de urgență, cum mi-a fost indicat la consultația efectuată anterior în clinică, de domnul doctor Ovidiu Grămescu și minunata sa echipă. Diagnosticul: hernie de disc lombară L5–S1, ruptă pe fondul unei stenoze de canal vertebral lombar L4–L5 și L5–S1. Intervenția chirurgicală a fost un adevărat succes (situație obișnuită pentru domnul doctor!), întrucât am putut pleca a doua zi, fără cele mai mici probleme. Mulțumesc din suflet domnului doctor Ovidiu Grămescu, echipei sale de intervenție și, nu în ultimul rând, Spitalului Clinic SANADOR pentru dotările de excepție!”, a declarat pacientul.

Intervenția a decurs fără probleme și cu rezultate remarcabile datorită experienței îndelungate a echipei medicale, dar și a echipamentelor de ultimă generație și a tehnologiilor de top cu care este dotat Spitalul Clinic SANADOR.

Pentru un diagnostic cât mai corect, pe lângă radiografii digitale și tomografii computerizate, pacienții cu afecțiuni vertebro-spinale, inclusiv hernii de disc, au acces la SANADOR și la examene RMN realizate cu aparatură de ultimă generație, cu putere de 3 Tesla. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, intervențiile se pot realiza la Spitalul Clinic SANADOR atât clasic, cât și prin metode mai puțin invazive, cu ajutorul microscoapelor operatorii Zeiss Kinevo 900, dotate cu tehnologie integrată 4K. Acestea oferă o imagine superioară altor echipamente medicale, medicul putând realiza intervenții minuțioase și de mare finețe. În plus, există multiple avantaje și pentru pacient: incizii de mici dimensiuni, durată de spitalizare redusă, risc scăzut de infecții și complicații, recuperare rapidă, cu rezultate foarte bune pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.