Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Durata mandatelor viceprimarilor, liderilor și viceliderilor de CJ va constitui vechime în muncă: legea a fost adoptată de Camera Deputaților

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede ca durata mandatelor viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor Consiliilor Judeţene să constituie, la fel ca în cazul primarilor, vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite. Propunerea legislativă completează în acest sens Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ. Camera Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul este decizional.

"Durata mandatului viceprimarului constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite", prevede proiectul.

De asemenea, "durata mandatului preşedintelui şi al vicepreşedinţilor consiliului judeţean constituie vechime în muncă şi în specialitatea studiilor absolvite".

Potrivit expunerii de motive, proiectul este necesar pentru ca viceprimarul, precum şi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean să beneficieze de aceleaşi drepturi cu primarul pentru "asigurarea echilibrului de reglementare şi un tratament egal".

Deputaţii au respins un amendament al USR privind abrogarea articolelor referitoare la acordarea pensiilor speciale pentru primari, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte al consiliului judeţean.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.