Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dureri de cap pentru Donald Trump: Barack Obama revine în jocul politic la nivel înalt

KBTX.com
obama si trump

Fostul preşedinte american Barack Obama a ieşit din marea discreţie pe care o afişa de când a plecat de la Casa Albă şi susţine 81 de candidaţi democraţi în alegerile parlamentare şi locale din noiembrie, care ar putea să schimbe echilibrul puterii în favoarea taberei sale în Congres, la Washington, relatează AFP.

Citește și: Un judecător CSM explică de ce OUG propusă de Toader nu se poate aplica în cazul deciziilor definitive: Este o hotărâre a CCR

”Abia aştept să explic de ce candidaţii democraţi merită votul nostru în această toamnă”, a scris Barack Obama miercuri într-un comunicat.

”Sunt sigur că ei toţi vor face ţara pe care o iubim cu toţii mai puternică, restaurând oportunităţile, restabilindu-ne alianţele şi poziţia în lume şi respectând angajamentul nostru fundamental în favoarea justiţiei, echităţii, responsabilităţii şi statului de drept. Dar, mai întâi ei au nevoie de voturile noastre”, a adăugat el.

În faţa unui Donad Trump care nu va rata ocazia să participe la mitinguri ale unor candidaţi republicani în săptămânile viitoare - un exerciţiu care-i place în mod special -, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite va face campanie ”în mai multe state în toamnă”.

El va anunţa un nou val de susţineri în curând.

Alegerile de la 6 noiembrie vor atribui cele 435 de mandate în Camera Reprezentanţilor, 35 de mandate de senatori din 100 şiposturi de guvernator în 36 de state.

Barack Obama o susţine pe Stacey Abrams care, dacă va fi aleasă guvernatoare a Georgiei, va deveni prima femeie de culoare care va conduce acest stat din Sud cu un trecut marcat de segregaţie. Ea s-a declarat ”profund onorată”.

El îşi aruncă de asemenea în joc întreaga greutate pentru a susţine candidaţi care ar putea să conducă la impunerea unei majorităţi democrate în Camera Reprezentanţilor, la Washington, precum Harley Rouda, care vizează mandatul republicanului în exerciţiu Dana Rohrabacher, în Califrornia.

O victorie în Senat pare, pentru moment, mai dificilă pentru democraţi în noiembrie, în pofida unui uşor avans al republicanilor (51-49). În Nevada, Barack Obama o susţine în mod oficial de-acum pe candidata Jacky Rosen, care se află cot la cot în sondaje cu senatorul republican în exerciţiu Dean Heller.

Aproape jumătate dintre candidaţii în alegerile parlamentare susţinuţi de Barack Obama candidează în adunările unor state americane şi nu la Congresul din Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.