Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duterte nu permite americanilor să lanseze din Filipine patrule în Marea Chinei de Sud

Manila nu permite Statelor Unite să lanseze din Filipine patrule navale şi aeriene în disputata Mare a Chinei de Sud, a anunţat vineri ministrul filipinez al apărării, informează agenţia DPA, conform agerpres.

"Nu le vom permite să folosească teritoriul nostru ca bază de lansare a patrulelor în Marea Chinei de Sud", a declarat reporterilor Delfin Lorenzana.

Citește și: Washingtonul dă undă verde vânzării de armament către patru state arabe

Dar guvernul filipinez permite avioanelor şi navelor americane să treacă prin Manila sau Baza Aeriană Clark din provincia de nord Pampanga pentru realimentare şi reaprovizionare după efectuarea patrulelor.

Statele Unite au trimis avioane şi nave din Guam sau Japonia pentru a patrula în Marea Chinei de Sud, a precizat Lorenzana.

"După ce navighează fără ţintă prin Marea Chinei de Sud, navele trec prin Clark sau Manila pentru realimentare şi reaprovizionare şi se întorc de unde au venit, într-o aşa-numită escală administrativă", a spus el.

Administraţia preşedintelui Rodrigo Duterte ia măsuri pentru a reface legăturile tensionate cu China în legătură cu un caz de arbitraj iniţiat la un tribunal ONU de guvernul anterior de la Manila.

Citește și: S-a DECIS: Parlamentul sud-corean a votat DESTITUIREA preşedintei Park Geun-Hye

Tribunalul de arbitraj de la Haga a decis pe 12 iulie că Beijingul nu are niciun drept legal de a emite pretenţii asupra unei porţiuni importante din Marea Chinei de Sud. China, care nu a participat în cazul de arbitraj, a respins hotărârea instanţei ca fiind "nulă".

În afară de China şi Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam au de asemenea pretenţii în această mare, un culoar de transport maritim cheie, considerat de asemenea a fi bogat în resurse marine şi minerale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.