Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Duterte ŞOCHEAZĂ: 'Îi voi UCIDE pe traficanţii de droguri, dacă se ating de copiii noştri'

www.newsinfo.inquirer.net
Rodrigo Duterte

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat luni că nu va ezita să ucidă traficanţi pentru a-i proteja pe copii de flagelul drogurilor, relatează Reuters, conform agerpres.

Şeful statului s-a exprimat fără menajamente în cadrul unei ceremonii a cercetaşilor la palatul prezidenţial, declarând că îi va omorî pe dealerii de droguri "dacă se ating de copiii noştri".

Lovitură de graţie dată chiar de unul dintre oamenii lui Trump: Rusia, implicată în alegerile din SUA

Rodrigo Duterte şi-a atras în repetate rânduri critici pe plan internaţional în contextul războiului sângeros pe care l-a declarat împotriva drogurilor, soldat cu peste 8000 de morţi de când s-a instalat la putere, la 30 iunie anul trecut. Poliţia şi-a asumat responsabilitatea pentru o treime din aceste morţi, susţinând că agenţii săi s-au aflat în legitimă apărare în timpul unor operaţiuni antidrog, aminteşte Reuters.

Preşedintele filipinez a mai spus luni că intenţionează să reintroducă pregătirea militară în universităţi pentru a insufla disciplina. "Am nevoie de soldaţi, am nevoie de cercetaşi. Cine vrea să devină soldat? Mă bazez pe voi, sunteţi pregătiţi? Să vă iubiţi mereu ţara", a clamat Duterte la întâlnirea cu cercetaşii.

Şeful statului insular asiatic a mai apreciat că ţara a devenit prea "libertariană", în condiţiile în care tineretul respinge programele de instruire militară şi se dedă ciocnirilor de stradă şi consumului de alcool şi droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.