Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E din nou doliu în sportul românesc: Cunoscutul antrenor al unei foste campioane olimpice a încetat din viață

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Antrenorul Tudor Petruş, cel care a pregătit-o pe Laura Badea pentru titlul olimpic din 1996, a încetat din viaţă la vârsta de 67 de ani, informează Federaţia Română de Scrimă, citată de News.ro.

Trupul neînsufleţit al fostului antrenor de floretă fi depus marţi, la ora 15:00, la Capela mare din Cimitirul Bellu Ortodox. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 13 septembrie, de la ora 15:00, tot la Cimitirul Bellu Ortodox.

Citește și: DOLIU în lumea sportului mondial: O legendă, triplă campioană mondială, decedată în condiţii groaznice / VIDEO

Tudor Andrei Petruş s-a născut pe 2 octombrie 1949 la Cluj Napoca. A absolvit la ANEFS Bucureşti, unde a practicat scrimă sub conducerea lui Jacques Istrate şi Vasile Chelaru, apoi s-a alăturat clubului CSA Steaua Bucureşti, cu care a câştigat medalia de bronz la Cupa Europei de Scrimă din 1978. A fost numit maestru al sportului în anul 1976. A participat la ambele probe de floretă la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, clasându-se pe locul 45 la proba individual şi pe locul 9 pe echipe. La Olimpiada din 1980 de la Moscova s-a clasat pe locul 35 la individual şi pe locul 5 pe echipe.

După ce s-a retras din activitatea sportivă de performanţă, a devenit antrenor de scrimă la CSA Steaua, apoi la lotul olimpic de floretă feminină, iniţial ca secund lui Ştefan Haukler în perioada 1986-1990, apoi ca antrenor principal. Sub conducerea sa, echipa României a fost dublă campioană mondială în 1994 şi în 1995, iar Laura Badea a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1996 de la Atlanta.

În ultimii ani din viaţă, Tudor Petruş a fost antrenor federal în cadrul Federaţiei Române de Scrimă şi tehnician la CSU Poli Timişoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.