Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec la negocierile de pace pentru Ucraina

ucraina omuleti verzi

Convorbirile de pace pentru estul Ucrainei, organizate sâmbătă la Minsk, s-au încheiat după aproape patru ore de discuţii, fără a se ajunge la un acord, relatează Reuters. 

La aceste discuţii, partea ucraineană a fost reprezentată de fostul preşedinte Leonid Kucima, iar separatiştii proruşi de Denis Puşilin şi Vladislav Deinego (din partea autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk). Din partea OSCE a participat Heidi Tagliavini, iar Rusia a fost reprezentată de ambasadorul său la Kiev, Mihail Zurabov. 

Conform AFP, participanţii au părăsit reşedinţa oficială din capitala belarusă unde a avut loc întâlnirea şi au plecat fără a face comentarii cu privire la rezultatul negocierilor. 

Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, citată de Reuters, Leonid Kucima i-a acuzat pe reprezentanţii separatiştilor proruşi că au dat ultimatumuri şi că au refuzat să discute un plan pentru încetarea imediată a focului în estul Ucrainei, subminând astfel reuniunea de la Minsk. 

În condiţiile escaladării violenţelor din estul Ucrainei în ultimele zile, OSCE a declarat că ''un document coercitiv privind încetarea imediată a focului şi retragerea armamentului greu de pe linia de contact'' ar putea fi semnat în timpul convorbirilor din capitala belarusă, unde în luna septembrie au fost încheiate primele acorduri de pace între guvernul de la Kiev şi rebelii separatişti proruşi. 

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă dimineaţa că luptele continuau lângă localitatea Vugleghirsk, a cărei cucerire de către separatişti ar însemna o încercuire aproape totală a nodului strategic Debalţevo. Acest oraş care leagă capitalele regionale Doneţk şi Lugansk este de mai multe zile scena unor confruntări intense. Presa ucraineană compară deja bătălia de la Debalţevo cu tragedia din Ilovaisk, unde trupele ucrainene au fost încercuite de rebeli şi peste 100 de militari au fost ucişi, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.