Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E GATA lista cu centrele de evaluare COVID - Alexandru Rafila: Harta acestora va fi prezentată în această săptămână

Inquam Photos / Octav Ganea
rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, în şedinţa de Guvern de miercuri, ar putea fi aprobată hotărârea care permite funcţionarea centrelor de evaluare COVID, iar harta acestora, astfel încât fiecare pacient să ştie unde se prezintă, va fi prezentată în această săptămână, anunță news.ro.

Alexandru Rafila a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, despre situaţia centrelor de evaluare COVID.

“Am avut două şedinţe tehnice cu toate direcţiile de sănătate publică şi cu toate spitalele din ţară, sunt circa 230 de centre COVID. Rămâne să apară – să sperăm că în şedinţa de mâine sau într-o şedinţă specială a Guvernului – hotărârea de Guvern care permite funcţionarea acestor centre încât să poată să încheie rapid un contract cu casele de asigurări de sănătate. Avem circa 230 de astfel de centre care sunt răspândite în toate judeţele din ţară şi municipiul Bucureşti”, a explicat ministrul Sănătăţii.

El a explicat că la aceste teste vor ajunge persoanele care sunt testate deja pozitiv deoarece acolo nu se fac testări.

“Numărul de paturi alocate în momentul de faţă pentru pacienţii COVID la nivel naţional din cele 120.000 este de 20 la sută, cu posibilitatea de extindere către 30 la sută. Sigur că aici adăugăm paturile ATI şi cred că lucrul cel mai important şi în Bucureşti, şi în toate localităţile din ţară este funcţionarea acestor centre de evaluare. În săptămâna asta va fi şi harta interactivă care va fi la dispoziţia tuturor încât să ştie unde se pot adresa pacienţii cu forme medii, dar atenţie, aceste centre sunt doar pentru pacienţii care au fost testaţi pozitiv pentru că ele nu fac testare, ele practic evaluează pacienţii care sunt deja testaţi pozitiv şi au forme medii de boală sau prezintă multiple comorbidităţi”, a mai transmis Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.