Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E haos TOTAL pe aeroportul din Kabul: două avioane militare nu au putut ateriza din cauza mulțimilor de oameni

aeroportul din Kabul, Afganistan

Două avioane militare trimise de Republica Cehă pentru a evacua cetățenii țării din Afganistan nu au putut ateriza luni seara pe aeroportul din Kabul din cauza mulțimilor de oameni de pe pistă, informează BBC.

Drept urmare, ambele avioane au fost forțate să meargă în Azerbaidjan.

Luni, mai devreme, un avion militar din Germania nu a putut ateriza la Kabul; a plecat pentru realimentare în Uzbekistan.

O situație dificilă a fost în ultimele zile pe aeroportul din Kabul. Afganii, care doreau să-și părăsească rapid țara, au fugit pe pistă luni și chiar au fugit după avionul Forțelor Aeriene SUA. Unii dintre ei se prindeau de avion și au fost cazuri în care au căzut din aer (mai multe aici). Drept urmare, plecarea aeronavelor din aeroport a trebuit suspendată.

Potrivit lui Al Jazeera, șapte persoane au fost ucise în timpul haosului de pe aeroportul din Kabul. Securitatea pe aeroportul din Kabul este asigurată de armata SUA. Armata britanică este de asemenea prezentă acolo. Sarcina militarilor este de a efectua rapid evacuarea străinilor din Kabul, precum și a acelor afgani care au primit azil în străinătate.

Duminică, talibanii au înconjurat Kabulul, ultimul oraș important din țară care a rămas sub controlul autorităților afgane. Spre duminică seara, militanții au intrat în capitala afgană și acum o controlează în general. Forțele speciale afgane au fost complet desființate pe 16 august.

Vezi și: ANALIZĂ: Cum au câștigat teren talibanii atât de repede: corupția și dezertările, principalele motive - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.