Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E mai rău decât știai în Italia: Un medic a dezvăluit că bolnavii în stare gravă nu mai sunt ventilați pentru că prioritatea sunt pacienții care pot fi salvați

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus monitorizare ATI spital

Gai Peleg, medic israelian care lucrează în Parma, Italia, spune că pacienţii în stare foarte gravă nu mai sunt ventilaţi. Autorităţile au decis că prioritatea trebuie să fie pe pacienţii care pot fi salvaţi. Vârstnicii în stare gravă sunt lăsaţi să-şi ia la revedere de la familie, spune doctorul.

Gai Peleg este un medic israelian care tratează pacienţi infectaţi cu coronavirus la un spital din nordul Italiei. Acesta a vorbit pentru presa din ţara natală, scrie Jerusalem Post. Gai Peleg a spus că spitalele nu mai fac faţă numărului mare de pacienţi, astfel că au ajuns să prioritizeze. Cei trecuţi de 60 de ani, în stare gravă, nu mai sunt ventilaţi la aparate, pentru ca cei cu şanse mai mari de supravieţuire să poată ocupa paturile.

Jerusalem Post mai scrie că în prezent Israelul discută cumpărarea câtorva mii de aparate pentru ventilare pentru a putea face faţă unui scenariu grav. Italia a suferit până acum pierderea a peste 5.400 de oameni din cauza pandemiei de coronavirus. Alţi 50.000 de oameni se luptă cu boala.

Vezi si: Profilul morţilor de COVID-19 din Italia: Nicio victimă sub 30 de ani, doar trei morţi fără alte boli, vârsta medie este 80 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.