Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL - Carmen Iohannis a dat declarații la Parchetul General

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis carmen iohannis

Procurorii de la Parchetul General au confirmat OFICIAL audierea sotiei presedintelui Romaniei in dosarul deschis ca urmare a unei plangeri formulate de luju.ro, privind casele detinute.

Cu referire la cererea adresată instituţiei noastre, înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice sub numărul de mai sus, vă confirmăm faptul că în dosarul penal care face obiectul interesului dumneavoastră a fost efectuat actul procedural la care faceți referire, se arata intr-un rapuns la o cerere a STIRIPESURSE.RO.

Audierea ar fi avut loc pe 6 februarie.

Citeste si Statistici ÎNGRIJORĂTOARE ale Parchetului General - Peste 1.300 de persoane, trimise în judecată pentru violență în familie. 200 de copii, victime ale părinților

Anterior, Carmen Iohannis a fost citată de două ori la Parchetul General, insa a transmis, prin avocat, ca nu se poate prezenta, prima data pentru ca il insotea pe presedinte intr-o vizita in Marea Britanie, iar a doua oara din motive medicale.

Plângerea îi vizează pe soţii Iohannis şi pe notarul Radu Gabriel Bucşa din Sibiu, în legătură cu modul in care cuplul prezidenţial a intrat, din 1999, în posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate în strada Nicolae Balcescu nr. 29 şi în strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Lumea Justiţiei susţine că soţii Iohannis au folosit suma de 320.000 de euro obţinută cu titlul de chirie pentru imobilul din strada Nicolae Bălcescu, ocupat de o sucursală a Raiffeisen Bank vreme de 14 ani, pentru a achiziţiona alte imobile, în condiţiile în care Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au conchis ca nu au fost cumpărători de bună-credinţă, anulând definitiv actul de vânzare-cumpărare, dar şi actele de moştenire care au stat la baza preluarii din patrimoniul statului a imobilului.

Cei 320.000 euro au fost folosiţ pentru achiziţionarea altor trei imobile, respectiv casele din str. Someşului nr. 13, str. Măgura nr. 9 şi str. Măgura nr. 11, la rândul lor închiriate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.