Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E OFICIAL: Declarația Unică, PUBLICATĂ în Monitorul Oficial. Care este TERMENUL LIMITĂ de depunere

monitorulcj.ro
declaratie unica anaf

Ordonanța de Urgență privind Declarația Unică a fost publicată în Monitorul Oficial, a anunțat Ministerul Finanțelor, vineri seară, pe Facebook. Depunerea Declarației Unice are ca termen 15 iulie.

Citeşte şi: Dezvăluiri HALUCINANTE despre Mircea Negulescu: Un fost şef din SRI Prahova SCOATE LA IVEALĂ legăturile procurorului cu ofiţeri ai serviciului / VIDEO

"Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018 care reglementează mecanismul de declarare şi plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial nr.260.Reamintim tuturor contribuabililor persoane fizice că depunerea Declaraţiei Unice se face până la data de 15 iulie a.c.", precizează Ministerul Finanţelor Publice.

Ordonanța de urgență a fost adoptată de Guvern pe 15 martie. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat atunci că cei care vor depune declarația online sau vor face plăți anticipate vor beneficia de avantaje.

Potrivit ordonanței, pentru depunerea prin mijloace electronice până la data de 15 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pentru pe venit plătit integral până la 15 martie 2019, pentru plata cu anticipație a impozitului pe venit se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018, iar în cazul în care cele douăm condiții sunt îndeplinite cumulativ se aplică ambele bonificații.

Citeşte şi: Adrian Severin RUPE TĂCEREA! Mesaj DUR către ministrul Justiţiei şi Guvern: 'Într-o zi, toţi vor RĂSPUNDE, să nu se îndoiască...'

"Această ordonanţă de urgenţă schimbă fundamental acest mecanism, şi anume trecem de la un sistem cu şapte declaraţii pentru persoanele fizice la o singură declaraţie unică. În primul rând, schimbăm alte chestiuni legate de modalitatea de plată, nu mai sunt patru plăţi anticipate, (...) avem o singură plată, o singură dată de depunere, şi anume data de 15 iulie în acest an, fiind un an în care practic facem o tranziţie de la sistemul anterior la (...) noul mecanism de declarare a contribuţiilor (...), urmând ca din anul următor să fie data de 15 martie ca dată de depunere a formularului şi, desigur, şi data de plată unică", a declarat recent ministrul Eugen Teodorovici într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.