Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E.ON emite obligațiuni verzi de 1,5 miliarde de euro

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

E.ON a emis două tranşe de obligaţiuni verzi, în valoare de câte 750 milioane euro fiecare, la dobânzi favorabile datorită nivelului crescut al cererii, a anunţat, vineri, compania.

Astfel, prima tranşă de obligaţiuni verzi are scadenţa în august 2024 şi dobânda 0%, iar cea de a doua în 2030, cu dobândă 0,35%.

Tranzacţia a fost efectuată de către consorţiul de bănci internaţionale care a sprijinit finanţarea achiziţiei E.ON. BofA Merrill Lynch, BNP Paribas, ING, Societe Generale au fost subscriptorii activi.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

'Obligaţiunile verzi sunt garanţii cu dobândă fixă, utilizate pentru a finanţa proiectele de eficienţă energetică şi infrastructură. Investitorii au, aşadar, oportunitatea de a participa în (re)finanţarea proiectelor de investiţii sustenabile ale E.ON, care se încadrează în condiţiile Cadrului pentru Obligaţiuni Verzi al E.ONG', se arată în comunicat.

În conformitate cu obiectivul E.ON, anume acela de a oferi societăţii electricitate în condiţii sustenabile şi de siguranţă, E.ON a conceput un Cadru de Obligaţiuni Verzi, conform Principiilor ICMA pentru Obligaţiuni Verzi. Acest cadru se concentrează pe proiecte sustenabile atât în domeniul reţelelor energetice, cât şi cel al soluţiilor pentru clienţi. Pe parte de reţele energetice, este vorba despre racordarea la reţeaua energetică a surselor regenerabile sau proiecte care fac reţelele noastre energetice mai inteligente, punând astfel piatra de temelie pentru o tranziţie energetică efectuată cu succes. În cadrul segmentului de soluţii pentru clienţi, proiectele includ investiţii în soluţii energetice sustenabile pentru oraşe, contorizare inteligentă şi staţii de încărcare pentru automobile electrice.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

'Sustenabilitatea reprezintă firul roşu în cadrul activităţilor E.ON, al investiţiilor şi finanţelor noastre. Începând de azi, o parte importantă a investiţiilor noastre este orientată către o mai mare eficienţă energetică şi către protecţia mediului. Vom creşte, de asemenea, în mod semnificativ, această parte a activităţii noastre în anii care urmează. Obligaţiunile verzi ne ajută să finanţăm aceste investiţii. Prin intermediul obligaţiunilor verzi, inv""""estitorii internaţionali pot acum participa la finanţarea proiectelor noastre, făcând vieţile oamenilor mai sustenabile din punct de vedere ecologic. Dobânzile scăzute aferente ambelor obligaţiuni reduc costurile medii de finanţare ale E.ON şi ajută, în acest fel, la dezvoltarea afacerii noastre', a declarat directorul financiar al E.ON, Marc Spieker.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.