Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E pe cale să înceapă un nou război în Africa între Sudan și Etiopia! Șapte militari și un civil au fost uciși: 'Acest act perfid nu va fi trecut cu vederea'

medafricatimes.com
Eritreea Etiopia

Sudanul acuză armata etiopiană de faptul că a ”executat” şapte militari sudanezi şi un civil - pe care i-a luat prizonieri - şi ameninţă să riposteze acestui ”act laş”, relatează AFP, informează News.ro.

”Într-un act care contravine tuturor convenţiilor războiului şi dreptului internaţional, armata etiopiană a executat şapte militari sudenezi şi un cetăţean care erau prizonierii ei”, a acuzat într-un comunicat, duminică seara, armata sudaneză.

”Acest act perfid nu va fi trecut cu vederea”, a subliniat ea şi a ameninţat să răspundă ”acestui comportament laş”.

Armata sudaneză nu face, în acest comunicat, nicio altă precizare.

Etiopia nu a comentat aceste acuzaţii imediat.

Potrvit unui conducător militar sudanez, militarii respectivi au fost luaţi prizonieri într-o regiune de forntieră, în apropierea sectorului contestat Al-Fashaga.

Un conflict la frontieră are loc între Sudam şi Etiopia, care îşi dspută terenuri fertile în vasta regiune El-Fashaga, în statul Gedaref, în estul Sudanului, un important şi vechi punct de conflict între cele două ţări din Africa de Est.

Vezi și: VIDEO Masacru în Etiopia: până la 320 de morți într-un atac armat

Acroşaje - uneori sângeroase - au loc cu regularitate în această zonă.

Aceste acroşaje s-au intensificat în 2020, odată cu războiul dintre guvernul federal etiopian şi autorităţile regionale din regiunea Tigray, vecină cu Sudanul, care a determinat mii de etiopieni să se refugieze în estul Sudanului.

În pofida faptului că în regiunea El-Fashaga s-au instalat - de decenii - agricultori etiopineni, în zonă au fost desfăşurate trupe sudaneze abia după izbucnirea Războiului din Tigray.

Acest război de forntieră alimentează tensiuni între cele două ţări care, în pofida multor runde de negocieri, nu au ajuns la vreun acord aspra trasării frontierelor.

Khartoumul şi Addis Abeba se înfruntă, de peste zece ani, şi în problema Marelui Baraj al Renaşterii (Gerd), construit de către Etiopia pe Nil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.