Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ești bun? "Îți arătăm noi că nu ești!"

Problema României este că nu își valorifică experții. Ești bun? "Afară!" Ești bun? "La zid în partid!" Ești bun? "La jigniri și ironii cu tine în dezbaterea publică sau pe net!" Ești bun? "Îți arătăm noi că nu ești!" Sau ultima variantă: "Ne faci rău!" rostită cu emfază de mediocritate. Dacă mai ești și femeie, este "de două ori mai grav".

Să vă dau un exemplu: Leyla Denisa Obreja este o româncă de excepție pe care am descoperit-o recent. A absolvit Facultatea de Drept în Spania și a urmat un Master în Drepturile Internaționale ale Omului la Lund University în Suedia. În teza sa de Masterat a abordat subiectul discriminării pozitive, a egalității formale și materiale și a cerințelor pe care măsurile guvernamentale trebuie să le îndeplinească pentru combaterea diferitelor tipuri de discriminare: http://lup.lub.lu.se/luur/download?func=downloadFile&recordOId=7357471&fileOId=7357652. Ocupă funcția de Director de Gen în cadrul Consiliului Director al unui ONG canadian (Recrear International). Acum este candidată la doctorat la Bond University, beneficiând de două burse de cercetare în domeniul prevenirii violenței de gen și a violentei domestice în Australia. Studiul este interdisciplinar, având la baza drepturile omului și obligațiile în materie de eradicare a violenței de gen ale Australiei, dar și elemente de psihologie, criminalistică, incluziune culturală și ecologie socială.
Cum va găsi România calea să valorifice expertiza ei? Astfel de cazuri de români de excepție afară sunt cu zecile de mii. De la medici până la cercetători români de renume.

 

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.