Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea e femeia care vrea să-i ia locul lui Vladimir Putin la Kremlin: E fiica fostului primar din Sankt-Petersburg și are o ocupație neobișnuită / VIDEO

Ksenia Sobceak, vedetă a televiziunii ruse şi apropiată taberei liberale, şi-a anunţat miercuri intenţia de a candida la viitoarele alegeri prezidenţiale din martie 2018, o decizie de natură să divizeze şi mai mult rândurile opoziţiei în faţa unei candidaturi probabile a lui Vladimir Putin, transmit AFP şi Reuters.

'Numele meu este Ksenia Sobceak, am 36 de ani. Şi, la fel ca orice alt cetăţean al Rusiei, am dreptul să candidez la prezidenţiale. Am decis să îmi exercit acest drept, fie şi numai pentru că sunt împotriva tuturor celor care se folosesc de obicei de acest drept', a declarat ea, într-un videoclip postat pe site-ul de campanie lansat miercuri, scrie agerpres.ro.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

Ksenia Sobceak, fiica fostului primar al Sankt-Petersburgului, Anatoli Sobceak, mentorul politic al lui Vladimir Putin, a fost supranumită 'Paris Hilton a Rusiei' şi a întrupat timp de un deceniu 'tineretul privilegiat' al erei Putin.

Vedetă a mai multor emisiuni de televiziune şi redactor-şef al versiunii ruse a revistei de modă L'Officiel, Ksenia Soceak s-a alăturat ulterior manifestanţilor anti-Putin la sfârşitul lui 2011.

Citește și: Dan Negru, atac dur la adresa unei mari televiziuni: Ce capital important deține și nu știe să-l folosească

Dacă se va prezenta ca independentă, Ksenia Sobceak va trebui să strângă 300.000 de semnături pentru a-i fi acceptată candidatura de către Comisia electorală.

Chiar dacă actualul preşedinte, Vladimir Putin, nu şi-a anunţat încă oficial candidatura, este de aşteptat ca el să obţină fără probleme un al patrulea mandat, care s-ar încheia în 2024.

Citește și: S-a vândut! Ce coloși au preluat activele gigantului Oltchim Râmnicu Vâlcea

Eventualitatea unei candidaturi a Kseniei Sobceak provocase deja divizări în rândul opoziţiei, al cărei reprezentant principal, Aleksei Navalnâi, a fost declarat de Comisia electorală neeligibil până în 2028.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.