Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea e prima româncă aleasă consilier în Spania

Ieri, 13 iunie a.c., s-au constituit noile guverne locale din Spania, așa cum au reieșit după rezultatele alegerilor din 24 mai.

Prima româncă ajunsă consilier local în Spania este Simona Drăgan, la primăria din Calatayud, Regiunea Autonomă Aragón. Ea a candidat pe lista Partidului Popular spaniol, fiind totodată și primul membru al PNL Diaspora Spania care ajunge să fie ales într-o asemenea poziție în administrația publică spaniolă.

La ceremonia de învestire a primarului din Calatayud, José Manuel Aranda Lassa, a participat  Marius Ioan, copreședintele PNL Diaspora Spania, precum și consulul general al României la Zaragoza,  Alexandru Ion Steriu.

Marius Ioan, copreședintele PNL Diaspora Spania, a menționat faptul că "noi, românii din Spania suntem foarte bucuroși că în sfârșit avem reprezentanți români în primăriile spaniole. Să sperăm că va fi un semnal pozitiv atât pentru comunitatea noastră de a fi mai participativă din punct de vedere politic, cât și pentru partidele politice spaniole de a avea încredere în români și a-i promova în funcțiile publice. Cu alegerea Simona Drăgan la primăria din Calatayud, pe listele PP-ului condus de José Manuel Aranda Lassa, un primar cu viziune politică, excelent gospodar și un mare prieten al românilor, s-a demostrat, încă o dată, relația excelentă de colaborare care există între Partidul Național Liberal și Partidul Popular spaniol, partide înfrățite în cadrul PPE".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.