Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea este prima femeie parlamentar din istoria județului din care este Dacian Cioloș

Kovacs Irina Elisabeta

Kovacs Irina Elisabeta, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, este prima femeie parlamentar din istoria Sălajului, ea obţinând un post de senator la alegerile din 6 decembrie pe lista organizaţiei judeţene a UDMR.

Kovacs Irina este de profesie cadru didactic, doctor în biologie - titlu obţinut în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, fiind, totodată, cunoscător a mai multor limbi străine, fiind pregătită şi formată profesional atât în ţară cât şi în străinătate.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

Ea are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul educaţional ca profesor de biologie, director de liceu, inspector şcolar adjunct şi actualmente secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, începând din 2017. În anii 2008, 2009 şi 2010 a primit premiul pentru excelenţă în educaţie acordat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

"Am candidat pentru Senatul României, având o experienţă de 30 de ani în educaţie, ca profesor, director de liceu, inspector şcolar general adjunct şi secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Această experienţă acumulată - didactică şi managerială - va contribui la iniţierea unor proiecte legislative în vederea desăvârşirii reformei în educaţie. Problemele acute ale şcolii româneşti de astăzi au devenit evidente în momentul acesta, al pandemiei. Dintre ele, cea mai gravă este inegalitatea de şanse în accesul copiilor la educaţie, în mod special al celor proveniţi din medii defavorizate", a precizat luni, pentru AGERPRES, Kovacs Irina.

Citește și: Ultimă oră! Diana Șoșoacă (AUR) l-a sfidat pe Klaus Iohannis!

Ea a adăugat faptul că în calitate de senator va susţine învăţământul în limba maternă, prin iniţiative legislative care să sporească şansele pentru viitor ale tuturor copiilor şi, în mod special, ale copiilor aparţinând minorităţilor naţionale şi va sprijini legislativ dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic şi compatibilizarea procesului de calificare, prin studii preuniversitare şi universitare, cu solicitările de pe piaţa muncii, la nivel local, regional, naţional şi comunitar.

"Ca parlamentar voi susţine proiecte destinate bunăstării locuitorilor judeţului meu. Având în vedere experienţa managerială proprie, voi propune, spre aprobare, legi care să faciliteze iniţiativele locale în educaţie, cultură, sănătate, economie - domenii-cheie ale creşterii bunăstării colective a populaţiei sălăjene. Voi iniţia şi sprijini proiecte noi, pentru toate sectoarele-cheie, în vederea unei dezvoltări durabile, în spiritul obiectivelor europene pe termen lung. În acelaşi context integrator, voi susţine iniţiativele economice locale, menite să sporească nivelul de trai al populaţiei sălăjene, pe care o voi reprezenta cu onestitate şi implicare afectivă în Parlamentul României. Ca senator al UDMR, principiul care mă va călăuzi în activitatea parlamentară are la bază cultivarea identităţii lingvistice şi culturale a fiecărui cetăţean, pentru construirea armoniei colective şi a convieţuirii, în respect faţă de valorile celuilalt", a subliniat Kovacs Irina.

Citește și: Ludovic Orban, despre renunțarea la Șefia Camerei Deputaților: Sunt dispus să duc negocierile în mandatul dat de partid .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.