Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Earth Speakr, o lucrare de artă colectivă adresată copiilor și care vorbește despre viitorul planetei,lansată la nivel internațional

planeta pamant

Earth Speakr, o lucrare de artă colectivă adresată copiilor și care vorbește despre viitorul planetei, se lansează la nivel internațional. Aceasta este o inițiativă a artistului islandezo – danez Olafur Eliasson, potrivit Mediafax.

Earth Speakr include o aplicație, un website în 24 de limbi, prezentări în format fizic și reprezintă componenta centrală a programului cultural pregătit cu ocazia Președinției Germaniei la Consiliul Uniunii Europene în 2020.

Earth Speakr este disponibilă gratuit și îndeamnă persoanele de toate vârstele și din toate colțurile Europei să colaboreze și să se gândească la schimbările climatice și viitorului planetei.

„Earth Speakr reprezintă o nouă lucrare de artă interactivă a artistului Olafur Eliasson care amplifică modurile în care copii văd viitorul planetei. Această lucrare invită adulții și liderii globali, cei care au puterea de decizie și de a schimba cursul lucrurilor să fie deschiși la mesajele copiilor”, au anunțat inițiatorii.

Aplicația Earth Speakr poate fi descărcată în următoarele șase luni iar fiecare utilizator își poate anima mediul înconjurător folosind tehnologie interactivă.

Citește și: Directorul Spitalului Colentina ÎL CONTRAZICE pe Horațiu Moldovan: Pacienții cu boli GRAVE ar mai fi trăit 30 de ani dacă nu luau coronavirus

„Earth Speakr este o lucrare de artă colectivă ce îi invită pe copii să fie artiști .Copiii și tinerii ce încă nu sunt majori pot alege să participe împrumutându-și vocea unui copac, unei coji de banană, cerului sau unei străzi. Astfel, ei vor putea vorbi în numele mediului și al planetei”, a spus Olafur Eliasson.

Acesta a menționat că lucrarea sa îi invită pe copii să vorbească despre climă, cu îngrijorare sau cu speranță.

De asemenea, Heiko Maas, ministrul federal al afacerilor externe al Republicii Federale Germane, a explicat că a venit, însă, momentul ca adulții să fie atenți la ce au tinerii de spus.

„În contextul Earth Speakr, Olafur Eliasson le dă copiilor oportunitatea unică de a veni cu idei cu potențialul de a schimba în bine viitorul tuturor europenilor. Datorită faptului că mesajele lor înregistrate vor ajunge direct în locul în care se elaborează politicile la nivel european, Earth Speakr le dă tinerilor posibilitatea să iasă în față cu ideile lor”, a precizat Maas.

Proiectul are ca parteneri o rețea de muzee, biblioteci și instituții educaționale, precum Institutul Goethe.

Lucrarea este finanțată de Ministerul Federal al Afacerilor Externe și realizat în cooperare cu Institutul Goethe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.