Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Spitalului Colentina ÎL CONTRAZICE pe Horațiu Moldovan: Pacienții cu boli GRAVE ar mai fi trăit 30 de ani dacă nu luau coronavirus

spitalul colentina

Coronavirusul este o boală nouă despre care nu există încă date. O spun experții de peste hotare, care deși fac teste, nu pot stabili efectele în timp, fără ca virusul să poată fi testat ani întregi. Asta nu îi împiedică pe medicii din România să se contrazică. Dacă secretarul de stat Horațiu Moldovan a anunțat că 90% din bolnavii de coronavirus ar fi murit oricum, acesta e contrazis. Noul coronavirus afectează toate organele. Chiar și pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus, a spus, la Digi24, profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, conform Mediafax.

Citește și: Efect NEAȘTEPTAT Comisia Europeană vrea să schimbe politica privind protecția consumatorilor, după pandemia de coronavirus

Sabrina Zurac a afirmat că a făcut mai multe autopsii și a constatat că infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor: principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac.

„La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului. Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat directorul medical al spitalului Colentina într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24.

Întrebată dacă oameni infectați cu SARS-CoV-2 ar mai fi avut o șansă, Sabrina Zurac a răspuns că rata de viață era peste 20, 30 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.