Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa din liga a treia germană Carl Zeiss Jena va relua meciurile de acasă, în oraşul Wuerzburg

Echipa din liga a treia germană Carl Zeiss Jena va relua meciurile, întrerupte din martie din cauza pandemiei de coronavirus, la 170 km de casă, în oraşul Wuerzburg, a anunţat miercuri Federaţia germană de fotbal (DFB).

DFB a menţionat că decizia a fost luată deoarece oraşul Jena (landul Turingia) este încă sub incidenţa regulilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, restricţii valabile până pe data de 5 iunie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Formaţia Carl Zeiss Jena a fost astfel obligată să se antreneze la Leipzig (Saxonia) şi urmează să joace cu FC Chemnitz, duminică, în Bavaria, la Wuerzburg.

O serie de cluburi din această ligă, precum Hallescher FC, Magdeburg şi Carl Zeiss Jena, plănuiesc să apeleze la justiţie pentru a amâna startul ligii a treia pentru 11 iunie. Aceste cluburi susţin că laboratorul ales pentru examinarea testelor efectuate pe jucători are o întârziere în procedurile sale, astfel ce perioada de izolare a fost prelungită şi jucătorii au avut mai puţin timp de antrenament.

Liga a treia germană de fotbal urmează să fie reluată de pe data de 30 mai, după săptămâni de controverse privind repornirea campionatului şi cu varianta ca unele cluburi să nu-şi poată folosi stadioanele de acasă.

DFB a precizat că vor exista etape şi la mijlocul fiecărei săptămâni pentru a se finaliza toate rundele rămase până la data de 4 iulie.

Citește și: Lovitură pentru Călin Popescu Tăriceanu! Decizie în urma atacului la Klaus Iohannis

Nu toate cele 20 de cluburi au fost de acord să reînceapă meciurile, Carl Zeiss Jena, formaţie aflată în subsolul clasamentului, neputând folosi terenul propriu ca urmare a restricţiilor impuse în landul Turingia în contextul pandemiei de coronavirus până pe data de 5 iunie.

DFB a recomandat însă cluburilor să aibă o nouă rundă de discuţii cu autorităţile locale pentru a primi ''un semnal pozitiv'' privind disputarea partidelor rămase.

''Liga a treia este una de nivel naţional şi chiar dacă există încă polemici politice cu privire la reînceperea campionatului, nu ar trebui să afecteze meciurile, mai ales că ligile superioare au repornit'', a spus preşedintele DFB, Fritz Keller.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

DFB afirma că vrea să reia divizia a treia în această lună şi să încheie sezonul, în pofida pandemiei de coronavirus.

Friedrich Curtius, secretarul general al DFB, declara însă că data exactă depinde de aprobarea politică.

"Sezonul ar trebui să fie decis pe teren şi nu în jurul unei mese", a spus şi preşedintele DFB, Fritz Keller.

Liga a treia se va desfăşura, în cazul reluării, după acelaşi concept, cu meciuri fără spectatori.

Cluburile care s-au opus reînceperii campionatului sunt Mannheim, Magdeburg, Hallescher FC, Zwickau, Preussen Muenster, Sonnenhof Grossaspach, Carl Zeiss Jena şi MSV Duisburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.