Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa japoneză Yokohama F Marinos s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei

stiripesurse.ro
fotbal gol

Echipa japoneză de fotbal Yokohama F Marinos s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei după ce a învins miercuri cu 3-0 pe teren propriu formaţia chineză Shandong Taishan în ultima etapă din faza grupelor, informează Reuters.

Golurile lui Elber (minutul 45+4), Anderson Lopes (57) şi Yan Matheus (64) au adus victoria de care Marinos avea nevoie pentru a încheia pe primul loc Grupa G şi a obţine calificarea automată în faza următoare. Antrenorul australian Kevin Muscat a anunţat săptămâna trecută că se va despărţi după acest meci de echipa din Yokohama, la care a venit în vara anului 2021, potrivit Agerpres.

Marinos a terminat grupa cu 12 puncte, la fel ca următoarele clasate, Shandong şi Incheon United (Coreea de Sud), în timp ce echipa filipineză Kaya FC-Iloila nu a avut niciun punct. Tot miercuri, Incheon a învins-o cu 3-1 în deplasare pe Kaya FC-Iloilo.

Shandong a acces şi ea în optimi de finală.

Aşa cum s-a anunţat, antrenorul român Dan Petrescu s-a calificat cu formaţia sud-coreeană Jeonbuk Hyundai Motors în optimile Ligii Campionilor Asiei, miercuri, după ce a învins echipa thailandeză Bangkok United cu scorul de 3-2, pe teren propriu, la Jeonju, în ultimul său meci din Grupa F.

Oaspeţii au deschis scorul prin Wanchai Jarunongkran (4), dar Jeonbuk a egalat înainte de pauză, prin Seon-Min Moon (42). Dong-Jun Leea reuşit o dublă în decurs de câteva minute (76, 78), asigurând victoria gazdelor. Thailandezii au mai înscris o dată, pe final, prin Rungrath Poomchantuek (85).

Bangkok United, care era sigură de câştigarea grupei şi de calificarea în optimi, a ocupat primul loc, cu 13 puncte, urmată de Jeonbuk, 12 puncte, Lion City (Singapore), 6 puncte, Kitchee (Hong Kong), 4 puncte.

În optimile de finală, pe lângă câştigătoarele grupelor, s-au calificat şi cele mai bune trei echipe de pe locurile secunde din fiecare conferinţă, Jeonbuk fiind a doua ca punctaj între acestea. Sud-coreenii aveau nevoie de un singur punct pentru a fi siguri de calificare.

Victoria lui Jeonbuk a pus capăt speranţelor australienilor Melbourne City de calificare în optimi. Gruparea din Melbourne este una din echipele importante care au ratat calificarea în această fază, alături de gruparea japoneză Urawa Red Diamonds, câştigătoarea ediţiei trecute a competiţiei.

Tragerea la sorţi pentru fazele eliminatorii (optimi, sferturi, semifinale) este programată pe 28 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.