Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa lui Navalnîi contestă rezultatele parțiale de la alegeri: 'Nici nu merită oboseala să vorbeşti despre ele!' / Protest organizat de Iulia Navalnaia

Salvatore Di Nolfi / AP / Profimedia
Leonid Volkov

Echipa opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare, a denunţat duminică scorul de peste 87% de la prezidenţiale al lui Vladimir Putin, după o numărătoare parţială a voturilor, drept unul "fără legătură cu realitatea", relatează AFP, relateză Agerpres.

"Procentajele inventate pentru Putin nu au, în mod evident, legătură cu realitatea. Nici nu merită oboseala să vorbeşti despre ele", a reacţionat pe X Leonid Volkov (foto), fostul colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, la câteva minute după anunţarea voturilor dintr-un sfert din birourile de vot.

Protest organizat de Iulia Navalnîi

Iulia Navalnaia a declarat că a scris numele de familie al soţului ei defunct Aleksei Navalnîi pe buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale din Rusia, după ce a făcut apel la simpatizanţii opoziţiei să procedeze la fel pentru a protesta împotriva lui Vladimir Putin, relatează AFP. "Bineînţeles, am scris numele 'Navalnîi' pentru că este imposibil ca la o lună înainte de alegeri, principalul opozant al lui Putin, deja încarcerat, să fie ucis", a declarat ea presei după ce a votat la ambasada rusă din Berlin. La intrarea sa, susţinătorii ei au scandat "Iulia, Iulia, suntem alături de tine", au constatat jurnaliştii AFP.

Rezultate parțiale

Vladimir Putin conduce în alegerile prezidențiale din Federația Rusă cu 87,34%, după numărarea a 50% din voturi, a declarat șefa Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova.

Pe de altă parte, un exit-poll al institutul oficial Vtsiom dat publicităţii de televiziunile ruse la scurt timp după închiderea urnelor îl creditează pe Putin cu o victorie cu 87% din voturi.

Dacă va fi ales cu 87% sau mai mult din voturi ar fi un record pentru Putin, care a primit 76,7% din voturi în ultimul scrutin prezidenţial din 2018.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.