Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență Deva a predat conducerea unității sanitare unei echipe manageriale civile

MApN
medici militari

Echipa militară a Spitalului Județean de Urgență Deva a predat, joi, conducerea unității sanitare unei echipe manageriale civile, transmite, joi, Ministerul Apărării Naționale (MApN), potrivit MEDIAFAX.

„În perioada deținerii conducerii militare, echipa condusă de locotenent - colonelul medic Constantin Marinel Vlase a organizat activitatea medicală prin comasarea anumitor secții și regruparea acestora pe anumite paliere pentru eficientizarea circuitelor epidemiologice și a fluxului de pacienți”, anunță MApN.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

De asemenea, arată sursa citată, au fost constituite stocuri de materiale sanitare și echipamente individuale de protecție, iar activitatea de distribuție a bunurilor materiale s-a executat eșalonat către secțiile spitalului. Totodată, au fost reconfigurate spațiile de depozitare a acestora pe categorii de bunuri și a fost efectuată instruirea personalului pe linia echipării/dezechipării echipamentelor de protecție individuală.

„La preluarea conducerii unității medicale, în data de 8 aprilie, echipa managerială a dispus dezinfecția terminală în spațiile interioare și exterioare ale spitalului și configurarea circuitelor funcționale. În urma adoptării acestor măsuri, spitalul a devenit operațional, în data de 13 aprilie, și a avut capacitatea de a gestiona toate solicitările de internare a pacienților confirmați SARS COV 2”, precizează oficialii ministerului.

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

De asemenea, anunță MApN, de la data ieșirii spitalului din carantină și reluarea activității medicale specifice, nu au mai fost înregistrate cazuri de infectare în rândul personalului medical, iar începând cu data de 1 mai, numărul pacienților vindecați și externați a depășit constant numărul celor internați.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis, în 8 aprilie, ca managementul civil să fie înlocuit cu unul militar la Spitalul din Deva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.