Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipă mobilă de vaccinare anti-COVID-19 pentru participanţii la Festivalul Anonimul

facebook.com
Anonimul International Film Festival

Turiştii care vor veni la Festivalul internaţional de film independent ''Anonimul'', desfăşurat în satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, se vor putea imuniza împotriva COVID în localitatea care găzduieşte evenimentul, a anunţat marţi prefectul judeţului Tulcea, Marcel Ivanov, potrivit Agerpres.

Evenimentul va avea loc în perioada 9-15 august, iar în satul pescăresc de la vărsarea Dunării în Marea Neagră, marţi, se înregistrează un singur caz de COVID-19, ceea ce înseamnă că în localitate este o incidenţă de 1,28 cazuri la mia de locuitori.

"Cred că majoritatea populaţiei este imunizată. Ne-am asigurat de lucrul acesta încă din aprilie-mai, atunci când echipele mobile de vaccinare şi-au început activitatea în Deltă. Am avut experienţa anului trecut când foarte mulţi turişti s-au refugiat în Deltă, considerând-o un loc sigur, şi din acest motiv am pus accent pe Deltă şi în acest an", a declarat prefectul Marcel Ivanov.

Citește și: Magistratul care L-A ELIBERAT pe Dragnea și-a `BLAMAT` colegii care au PROTESTAT împotriva SCHIMBĂRILOR din Justiție făcute de PSD `SUB BAGHETA` acestuia

El a mai spus că echipa mobilă de vaccinare anti-COVID-19 va sta la Sfântu Gheorghe pe toată perioada festivalului.

"Cei care participă la festival trebuie să aibă ambele doze făcute, ori un test PCR nu mai vechi de 72 de ore, ori un test rapid făcut în ultimele 24 de ore", a menţionat prefectul Ivanov.

Potrivit sursei, la dispoziţia turiştilor care vor ajunge la Sfântu Gheorghe în perioada festivalului vor fi vaccinuri Pfizer şi Johnson& Johnson.

Date furnizate marţi de Prefectura judeţului arată că, în ultimele 24 de ore, în judeţ a fost confirmat un singur caz de COVID-19, iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat 8.449 de cazuri. În 298 de cazuri s-a înregistrat decesul bolnavilor.

Incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor active din judeţ calculată la 1.000 de locuitori este de 0,02, iar datele făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică arată că marţi doar în patru comunităţi - Sfântu Gheorghe, Slava Cercheză, Carcaliu şi Măcin, se înregistrează câte un caz de COVID-19.

De la începutul pandemiei, în judeţ s-au vaccinat 86.774 persoane, iar în ultimele 24 de ore numărul celor imunizaţi a fost de 260.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.