Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa națională de fotbal feminin a Chinei, sosită în Australia pentru meciurile de calificare la Jocurile Olimpice, a fost plasată în carantină

Echipa națională de fotbal feminin a Chinei, sosită în Australia pentru meciurile de calificare la Jocurile Olimpice, a fost plasată în carantină, după ce au existat temeri privind răspândirea noului coronavirus, informează BBC, potrivit MEDIAFAX.

Jucătoarele din China au sosit în Brisbane pentru meciurile de calificare la Jocurile Olimpice, însă acestora li s-a solicitat să rămână în camerele de hotel până la data de 5 februarie.

Citește și: #Rezist, solicitare către Klaus Iohannis: Vă transmitem această scrisoare pentru a vă semnala o mare nedreptate pe care Guvernul României o face .

Medicul Jeannette Young, care este și directorul Departamentului de Sănătate din statul Queensland, a confirmat că primul caz de infectare cu coronavirus din acest stat a avut loc miercuri, însă măsura luată asupra naționalei de fotbal feminin a Chinei a fost una de precauție, toate jucătoarele fiind sănătoase.

Meciurile de calificare la Jocurile Olimpice din 2020 ar fi trebuit să aibă loc în Wuhan, însă au fost ulterior mutate la Nanjing. În cele din urmă, pe 26 ianuarie, Confederația Asiatică de Fotbal a decis ca partidele să se dispute la Sydney, în Australia. Calificările ar fi trebuit să debuteze pe 3 februarie, însă din cauza plasării naționalei Chinei în carantină acestea au fost amânate.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat, miercuri dimineaţă, că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Citește și: O nouă lovitură încasată în plin de Liviu Dragnea

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă în care se vindeau fructe de mare din centrul oraşului Wuhan, care vindea ilegal peşte şi apoi s-a extins în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în alte ţări: Statele Unite, Arabia Saudită, Singapore, Thailanda, Nepal, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.