Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa Netflix, atacată de tăietorii de lemne din România! Jurnaliști americani au trecut prin clipe de coșmar

padure lemne defrisari

Echipa Netflix și activiștii care îi însoțeau pe realizatori la filmările din România pentru seria de documentare ”Broken”, au fost agresați de exploatatorii de lemn din Valea Cernei, anunță organizația Agent Green, potrivit Agerpres.

”Arborii din pădurile seculare din mijlocul parcului național Domogled au ajuns o mobilă ieftină pe toată Planeta și decepționeazâ consumatorii. «Broken», este serialul Netflix care va fi difuzat în 190 de țări începând cu 27.11. În episodul despre păduri, echipa Neflix și Agent Green au fost agresate de tăietorii de lemne. Am scăpat cu bine toți și vom scoate adevărul la lumină despre monștrii care se ascund în spatele unei piese de mobilă ieftină”, a anunțat organizația Agent Green.

Citește și: Echipa Netflix, agresată de tăietorii de lemne din Valea Cernei

”Pentru realizarea investigaţiei, jurnaliştii l-au contactat şi au stat de vorbă cu Gabriel Păun, activist de mediu la Agent Green, o organizaţie non-guvernamentală implicată activ în combaterea furtului de lemn din zona Banatului. Păun i-a condus prin pădurile care furnizează lemnul pentru fabricile de mobilier. «Cred că seria de documentare investigative Broken este prima prezenţă Netflix în România. Serialul expune partea întunecată a industriilor lemnului, cosmeticelor, plasticului şi ţigărilor electronice. Când vine vorba despre mobilă ieftină, de proastă calitate, care devastează pădurile şi se vinde pe toată planeta, România este cap de listă în episodul documentarului dedicat acestui subiect», spune activistul român”, au notat pe o rețea socială reprezentanții ONG-ului înființat în 2009.

Gabriel Păun povesteşte că, în timpul filmărilor pentru documentar, atât el cât şi jurnaliştii americani au trecut prin clipe de coşmar, fiind sechestraţi în pădure de către exploatatorii de lemn.

Citește și: Români, arestați de autoritățile franceze pentru furturi din camioane în mers! Prejudiciul s-a ridicat la 3,5 milioane de euro. Cum acționau hoții

”Broken” grupează mai multe documentare realizate de creatorii seriilor ”Rotten” și ”Anthony Bourdain: Parts Unknown” pentru platforma Netflix. Grupajul de reportaje de investigație expune fraude, fenomene de corupție și neglijență care marchează unele dintre cele mai cunoscut produse din lume.

Seria ”Broken” abordează mai multe de produse și afacerile necurate din spatele lor. Printre acestea se numără cosmetice, țigările electronice, mobila și industria produselor din plastic. Premiera serialului este programată pe 27 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.