Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pakistan - Un fulger a ucis cel puțin 27 de persoane

express.co.uk
fulger

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui fulger care a lovit mai multe locuri din regiunea deşertică din sudul Pakistanului în condiţii de ploaie torenţială, au anunţat vineri autorităţile citate de DPA potrivit Agerpres

Autorităţile locale au declarat stare de urgenţă şi au desfăşurat echipe de salvare în deşertul Thar din provincia Sindh după tragedia petrecută în cursul nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului provincial, Saeed Ghani.

Mai multe persoane, printre care femei şi copii, au fost tratate la spitale, a adăugat Ghani. Acestea au suferit răni în provocate de fulger şi de fragmente prăbuşite din structurile afectate de ploi.

Cel puţin trei districte, printre care Tharparkar, Mirpurkhas şi Sukkur, au fost afectate de ploile torenţiale care au debutat joi şi au continuat vineri, a indicat Aslam Chandio, un reprezentant al echipelor de intervenţie.

Bilanţul deceselor ar putea creşte în condiţiile în care salvatorii nu au încă acces în unele sate îndepărtate, a declarat Anwar Kazmi, purtător de cuvânt al Fundaţiei Edhi care acţionează în regiune.

Viiturile, eroziunea solului, ruperile de nori, seceta şi smogul s-au intensificat în Pakistan în ultimii ani.

Situat între China, puternic industrializată, şi India, Pakistan este o ţară care duce greul încălzirii globale, după cum a afirmat climatologul Chaudhry Qamar Zaman. ''Atât statul cât şi poporul vor trebui să realizeze gravitatea problemei şi să acţioneze rapid'', a adăugat Zaman, citat de DPA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.