Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipajele ISU şi SJA Gorj au intervenit la 234 de cazuri obişnuite sau cu simptomatologie specifică COVID-19, în weekendul trecut

Twitter
coronavirus

Structurile de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) au intervenit, în weekendul trecut, la peste 230 de cazuri obişnuite sau ale persoanelor aflate în autoizolare, care prezintă simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19 sau persoane care sunt confirmate ca infectate cu COVID-19.

Potrivit grupului de comunicare al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) activat în sediul Prefecturii Gorj, structurile de intervenţie din cadrul ISU şi SJA intervin, permanent, pentru acordarea asistenţei medicale şi primul ajutor calificat tuturor persoanelor din judeţ, fie că sunt intervenţii obişnuite, fie intervenţii la persoane aflate în autoizolare, persoane care prezintă simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19 sau persoane care sunt confirmate ca infectate cu COVID-19, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

"234 de astfel de intervenţii au fost gestionate doar weekendul trecut de către echipaje profesioniste din cadrul ISU Gorj şi SAJ Gorj. Dintre acestea, 28 de intervenţii (17 gestionate de către echipajele SMURD şi 11 gestionate de către echipajele SJA) au reprezentat asistenţă medicală şi prim-ajutor calificat pentru persoane aflate în autoizolare sau care au prezentat simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19. (...) Sfârşitul de săptămână a fost unul foarte încărcat şi în ceea ce priveşte plasarea în carantină sau autoizolare a persoanelor care au venit pe teritoriul judeţului Gorj din zone roşii sau galbene de risc epidemiologic. 229 de persoane au fost plasate în carantină începând cu data de 4 aprilie până în prezent. Majoritatea dintre acestea a fost preluată din alte judeţe de către echipaje ale ISU Gorj şi transportate cu mijloace speciale de transport către centrele de carantină de pe raza judeţului", au precizat reprezentanţii CJCCI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.