Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipajul unei nave sosite în Portul Constanţa a intrat în grevă pentru că nu şi-a primit salariile - Cei cinci marinari ucraineni au de primit 29.000 de euro

Vergil Chitac/ Facebook
Portul Constanta

Echipajul unei nave sosite în Portul Constanţa a intrat în grevă pentru că nu şi-a primit salariile, au anunţat reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), care au precizat că cei cinci marinari ucraineni au de primit în total 29.000 de euro, potrivit news.ro.

Reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor au anunţat marţi, că echipajul navei Argo, pavilion Germania, format din cinci membri, toţi din Ucraina, au declarat grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni. Suma salariilor neachitate depăşeşte 29.000 de Euro.
Un membru al echipajului a declarat reprezentanţilor SLN că familia lui trece prim momente groaznice, nu are bani pentru a îşi procura cele necesare, s-a împrumutat pentru a supravieţui, iar acum trebuie sa achite împrumuturile.
“Agentul din portul Constanţa, totodată şi broker, aşteaptă marfa încărcată pe această navă cu maximă urgenţă.  Armatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus că încearcă să negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. Referitor la plata salariilor restante, acesta a spus că aceste timpuri sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaţilor. ITF atrage atenţia ca în ultima perioada în portul Constanţa se înregistrează destul de multe nave care nu satisfac standardele acceptate. Echipajele sunt practic părăsite pe nave, în frig, fără apă şi alimente şi cu salarii neachitate de luni de zile”, au declarat reprezentanţii ITF.
Nava Argo este încărcată cu 1.000 de tone de grâu şi vine de la Novi Sad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.