Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele de intervenţie ale E-Distribuţie Dobrogea se concentrează şi pe parcursul nopţii pentru remedierea avariilor la reţelele electrice

www.magnanews.ro
energie electrică

Echipele de intervenţie ale E-Distribuţie Dobrogea şi ale contractorilor vor lucra pe parcursul nopţii pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, pentru remedierea avariilor provocate reţelelor electrice de fenomenele meteo excepţionale din ultimele zile, în condiţiile în care peste 150 de stâlpi de joasă tensiune, mai mult de 50 de stâlpi de medie tensiune şi doi stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi, iar peste 20 de kilometri de reţea de joasă tensiune, peste 20 de kilometri de reţea de medie tensiune şi mai mult de 16 kilometri de reţea de înaltă tensiune trebuie înlocuite potrivit Agerpres.

"Depunerile semnificative de chiciură pe instalaţii, precum şi vântul puternic ce a dus la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor, copacii încărcaţi cu gheaţă din apropierea liniilor electrice ce au provocat căderi de crengi asupra reţelei, precum şi îngreunarea instalaţiilor cu un strat masiv de gheaţă au produs toate aceste defecţiuni majore în instalaţii. Accesul este îngreunat de vizibilitatea redusă din cauza ceţii dense din zonă - până la ora 20:00 fiind valabil Codul galben de vreme rea pentru ceaţă care reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri", se arată într-un comunicat al companiei, care prezintă situaţia din zonă la ora 20:00.

E-Distribuţie Dobrogea continuă intervenţiile în teren cu 58 de echipe proprii şi ale contractorilor societăţii, împreună cu personalul operativ - dispeceri, pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite din zilele anterioare (Cod galben, Cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

"Reprezentanţii societăţii sunt permanent în legătură cu autorităţile locale, care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuţie. Rămân instalate 67 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienţi din zona localităţilor Urziceni - Lehliu. Se continuă montarea de grupuri electrogene în zonele vulnerabile", precizează E-Distribuţie Dobrogea.

Potrivit sursei citate, luni seara situaţia arăta că pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecţiuni prin ruperea conductorilor şi a unor componente de reţea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a patru staţii de transformare.

Astfel, în judeţul Călăraşi, sunt nealimentate 15 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localităţile Belciugatele, Dor Mărunt, Dragoş Vodă, Gurbăneşti, Ileana, Săruleşti şi Valea Argovei.

În judeţul Ialomiţa, sunt nealimentate 15 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 25 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localităţile Adâncata, Armăşeşti, Brazii, Drăgoeşti, Dridu, Jilavele, Maia, Moviliţa, Roşiori, Sineşti, Bărbuleşti, Gârbovi, Ciocârlia, Cotorca, Grindaşi, Valea Măcrişului, Manasia, Urziceni, Broşteni, Ion Roată, Alexeni, Coşereni, Bărcăneşti.

"Recomandăm clienţilor afectaţi să folosească, pentru a semnala deranjamente, cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din reţelele naţionale) - 0800 070 555", subliniază compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.