Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele de la Apele Române încep curățarea râului Cerna de deşeurile adunate în urma viiturilor

agerpres
viitura

Echipe de la Apele Române vor începe, luni, curăţarea râului Cerna de deşeurile adunate în urma viiturilor din ultimele zile. Acţiunea va avea loc în zona podului Coramnic din municipiul Orşova, potrivit news.ro.

"Administraţia Naţională ”Apele Române” (ANAR), prin Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), începe de luni să cureţe apa râului Cerna de deşeurile acumulate şi transportate în timpul viiturilor din ultimele zile. Acţiunea va avea loc în zona podului Coramnic, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi. Chiar dacă din primele momente în care sunt emise avertizările hidrologice Apele Române lansează apeluri repetate către autorităţi şi comunităţi de a îndepărta depozitele de deşeuri necontrolate de pe maluri sau din cursurile de apă, la fiecare viitură de amploare medie, tone de deşeuri ajung în râul Cerna. De aici, există riscul major ca aceste deşeuri să ajungă prin fluviul Dunărea la acumularea Porţile de Fier şi în Serbia", arată reprezentanţii Apelor Române, într-un comunicat de presă transmis joi.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

Astfel în amonte de podul de la Coramnic, ABA Banat a montat de mai mulţi ani un baraj flotor/de retenţie a deşeurilor de mici dimensiuni pentru a proteja golful Cernei şi fluviul Dunărea.

"Mai mult, după ce vor scădea debitele, ABA Banat va organiza, din surse proprii, o acţiune de salubrizare a zonei care va consta în preluarea deşeurilor cu utilaje de tip greifer. În această acţiune, vor fi implicaţi 15 angajaţi de la trei formaţii de lucru (Herculane, Caransebeş şi Moldova Nouă) din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin", scrie în comunicat.

Sursa citată atrage atenţie că este important ca întreaga comunitate să înţeleagă faptul că nu mai trebuie să arunce gunoaie pe maluri şi în cursurile de apă, pentru că astfel de fapte pot avea consecinţe grave asupra mediului şi asupra infrastructurii de apărare împotriva inundaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.