Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiştii, atac dur la vicepremier: 'Graţiela Gavrilescu se chinuie să asasineze milioane de români'

Grațiela Gavrilescu

Dacă luăm în considerare că în present numeroase gropi de gunoaie sunt afectate de incendii necontrolate, mai ales în jurul Bucureștiului, apoi la Bacău, Brașov, la Măldărești (lângă Horezu-Vâlcea) etc., putem spune că activitatea Ministerului Mediului si a instituşiilor subordonate este total anapoda în ceea ce privește gestiunea deșeurilor menajere și nu numai.

În urma acestor incendii ard pe lângă alte gunoaie inflamabile și tone întregi de mase plastice, iar ce vedem noi, adică fumul negricios și înecăcios este purtător și al celui mai nociv gaz toxic DIOXINA, gaz care dacă este inspirat, generează cele mai grave boli incurabile, nu numai la nivelul organismului uman, dar și al altor viețuitoare, care devin astfel vectori de transmitere al unor boli necruţătoare.

Minciuna expusă repetat de ministrul Gavrilescu, referitor la măsurătorile emisiilor de gaze, de pe suprafața haldelor incendiate, respectiv că nu au nici un effect dăunător asupra organismului uman, este de-a dreptul cutremurătoare. În primul rând că aparatura din dotarea laboratoarelor APM-urilor este rudimentară și nici nu poate determina valoarea concentrației multor gaze toxice și nici a dioxinei. Apoi, despre modul cum este organizată activitatea de monitoring, putem spune că aceasta evidențiază un analfabetism professional, chiar supărător în ceea ce poate constitui reprezentativitatea informațiilor obținute.

Ni se spune că măsurătorile/investigațiile emisiilor se fac zilnic la nivelul haldei. Da, la nivelul suprafeței haldei se vor identifica valori puțin semnificative asupra concentrației gazelor toxice, pentru că ele cunosc o amplă dispersie rapidă în aerul atmosferic din zonă. Conul de dispersie și mai ales zona de contact a acestui con cu terenul, se află la distanțe considerabile față de punctul de emisie al haldei, iar asupra acestor date nu se face nici un fel de referire.

Așa se explică matrapazlâcul minciunilor folosit de autorități privind și ”îndemnul la calm” al populației care reclamă, nu numai disconfortul generat de fumul ucigaș, ci și stare acută de ”rău și sufocare” pe care locuitorii din zonele situate la ceva distanță față de haldele de gunoaie, îl reclamă de multă vreme, chiar de câțiva ani buni.

În fond, îndemnul la calm pe care acest demnitar iresponsabil îl promovează, este egal cu un atentat la viața și sănătatea locuitorilor, care devin astfel victimele acestor criminali ai neamului. Cum poți să faci asemenea afirmații publice că nimic nu este periculos, când toată literatura de specialitate descrie cu lux de amănunte impactul negativ asupra sănătății populației pe care îl generează incendiile produse pe haldele de stocare, în mod necontrolat al deșeurilor solide nesortate și neinertizate.

Numai un om iresponsabil, un analfabet sau un criminal poate rosti aceste sofisme, iar criminalul în cauză este chiar ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu.

Cetățenii țării trebuie să ceară imediat, nu numai demiterea acestui demnitar impostor, dar și anchetarea lui pentru mall-praxis și mai ales pentru dezinformarea populației. Răspunde oare acest demnitar de modul cum este afectată starea de sănătate a populației din yonele afectate și mai ales a copiilor care au un sistem imunitar încă aflat în formare? Își asumă acest ministru iresponsabil toate cheltuielile pe care le fac persoanele afectate cu diverse forme de intoxicații sau boli, din care multe s-au dovedit a fi chiar incurabile?

De ce nu a chemat doamna ministru și direcțiile sanitare să-și spună cuvântul în această problemă și se implică dânsa, o analfabetă profesional și politic? Oare până unde vrea să ajungă acest impostor de demnitar cu ororile pe care le gestionează, cu atentatele repetate asupra vieții și sănătății românilor, cât mai ales asupra protecției mediului înconjurător?

Pentru a da curs la un răspuns corect, Partidul Ecologist Român invită pe toți acei cetățeni care sunt victimele acestor agresiuni, pe membrii autorităților publice locale, pe toate ONG-urile care vor să se implice în mod cinstit în acest demers, să vină la sediul central al PER, din București, Calea Victoriei nr. 9-93, pentru ca împreună să putem pune capăt acestui dezmăț professional la adresa integrității noastre. Așteptăm să ne contactați și împreună să facem ceea ce ar fi trebuit în mod normal să facă autoritățile noastre de resort, pe care le mai și plătim din taxele și impozitele noastre, se anunţă într-un comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO de către vicepreşedintele PER, Mircea Vintilescu .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.