Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiştii cer adoptarea amnistiei penale şi fiscale

per.ro
Danut Pop

Sistemul de Justiție, pe care toți ni-l dorim independent și puternic, a intrat în realitate într-un blocaj fără precedent. Procurorul general și procurorul șef al DNA încalcă Legea fundamentală, dar refuză să-și dea demisia. Ministrul Justiției nu mișcă în front pentru că așteaptă lumină de la marea poartă americană. Președintele României, care se știe cu musca penală pe căciulă, nu îndrăznește nici să lupte cu cancerul care macină justiția. Procurorii fac dosare subțiri, la comandă, care servesc doar ca armă în războaiele politice. Judecătorii care îndrăznesc să întoarcă dosarele din lipsă de probe intră imediat în colimatorul procurorilor. Statisticile arată că un român din patru are dosar penal, deci vorbim de milioane de dosare.

Unde sunt progresele cu care ne lăudăm, în condițiile în care și administrația, și dezvoltarea economică sunt blocate? Și, cel mai important, unde este curajul de a lupta împotriva abuzurilor? La liderii politici ai zilelor noastre, fie că vorbim de Klaus Iohannis, de Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu nu am văzut nicio urmă de cutezanță. Nici nu-și permit pentru că faptele lor din trecut și jocurile în care au intrat îi fac vulnerabili.

Din acest motiv noi, reprezentanții Partidului Ecologist Român, cerem public adoptarea amnistiei penale și fiscale. Considerăm că în felul acesta prejudiciile financiare vor fi recuperate în totalitate, iar cei vinovați, cu excepția celor care au comis acte de violență sau au pus în pericol siguranța națională, nu vor mai sta în pușcărie tot pe banii statului. Ne asumăm această propunere cu convingerea că este nevoie de un moment zero de la care să pornească o reconstrucție legislativă care să asigure concomitent independența justiției și dezvoltarea economică a României, anunţă şeful PER, Dănuț Pop într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.