Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Franţei va avea o scădere de aproximativ 10% anul acesta, potrivit Băncii centrale

economie deficit declin

Economia Franţei va avea o scădere de aproximativ 10% anul acesta, în pofida unei reluări "progresive" a activităţilor începând din trimestrul al III-lea, arată estimările Băncii centrale de la Paris, anunță MEDIAFAX.

"Minus 10%: aceasta este scăderea medie anuală a PIB-ului Franţei în anul 2020. Creşterea economică va reapărea în 2021, plus 7%, şi în 2022, plus 4%, dar nivelul activităţilor economice de la sfârşitul anului 2019 va fi atins abia la jumătatea anului 2022", a comunicat marţi Banque de France.

Citește și: SUCCESUL din umbră: fratele premierului Ludovic Orban e consilierul lui Iohannis și are un salariu de INVIDIAT

"Este vorba de o criză economică puternică, am depăşit prima jumătate, iar aceasta este o veste bună, dar totul are consecinţe şi costuri", precizează Banca centrală a Franţei.

Rata şomajului ar urma să depăşească nivelul de 10% în Franţa la sfârşitul anului 2020, iar la jumătatea anului viitor ar putea atinge nivelul de 11,5%. Abia în 2022, rata şomajului vă scădea sub 10%, estimează Banque de France.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.