Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia germana crește pe fondul accelerării investițiilor

finante

Accelerarea investițiilor a propulsat creșterea economica germana la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani în primul trimestru al lui 2016, în condițiile în care iarna blânda a încurajat construcțiile, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

Sectorul construcțiilor a crescut cu 2,3% la începutul anului, crescând investițiile de capital cu 1,8%, potrivit Oficiului Federal de Statistica. Consumul privat a crescut cu 0,4%, iar PIB-ul are o creștere ajustata sezonier de 0,7% în perioada ianuarie-martie, în linie cu estimarile.

Rata șomajului din Germania este la minime istorice, și se observa o creștere în consumul domestic, în timp ce companiile beneficiaza de o revenire ciclica în cele 19 țari din zona euro, impulsionata de masurile de relaxare monetara și stimulare luate de BCE.

"Creșterea a fost larga, construcțiile și consumul privat fiind promotorii acesteia", a spus Johannes Gareis, economist la Natixis din Frankfurt. "Daca ne uitam la creșterea din T2, credem ca economia germana este improbabil sa aiba aceeași evoluție ca în primul trimestru", a adaugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.