Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Moldovei a fost puternic fragilizată de război

Wikipedia
Moldova raioane

Războiul și prețul mare al carburanților din ultima vreme afectează și afacerile mari din Republica Moldova. Unele companii au fost nevoite să-și schimbe traseul, pe care aduc materia primă și livrează produsele finite, transmite tv8.md.

Peste 400 de oameni muncesc la o fabrică specializată în producerea cablajelor auto din Căușeni. Majoritatea din ei sunt aduși la muncă și de la zeci de km cu microbuzele companiei. Acum, din cauza scumpirii carburanților, au crescut și cheltuielile pentru transportul angajaților.

„Creșterea prețurilor la carburanți ne afectează destul de mult. Putem spune, acum, de o creștere a cheltuielilor personale de până la 15%”, susține directorul administrativ al companiei, Vladimir Roșca.

Chiar și așa, reprezentanții fabricilor spun că aceste provocări îi ambiționează și mai mult să găsească noi proiecte și soluții pentru problemele pe care le întâmpină.

Potrivit administratorilor, companiile din țara noastră, după începutul războiului din Ucraina, afacerile sunt afecate cel mai mult din punct de vedere logistic, deoarece TIR-urile cu marfă trebuie să ocolească Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.