Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Regatului Unit a înregistrat o creştere uşoară în primul trimestru din 2023

fibre2fashion.com
economie marea britanie

Economia Regatului Unit a înregistrat o creştere uşoară în primul trimestru din 2023

Economia britanică a înregistrat o creştere uşoară în primul trimestru din 2023, arată datele publicate vineri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), în pofida unui declin neaşteptat de 0,3% în martie, transmite Reuters.

În primele trei luni din 2023, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 0,1%, comparativ cu precedentele trei luni (când se înregistrase un avans similar), şi în linie cu previziunile analiştilor.

"Scăderea din martie a fost determinată de un declin extins în sectorul serviciilor, al vânzărilor cu amănuntul şi de un recul al vânzărilor de maşini", a apreciat statisticianul ONS Darren Morgan.

De asemenea, grevele au afectat activitatea economică în primul trimestru din 2023, se arată în comunicatul ONS.

În pofida îmbunătăţirii datelor, economia britanică încă este cu 0,5% sub nivelul de la finalul lui 2019, înaintea pandemiei, înregistrând cea mai slabă redresare comparativ cu orice altă economie din G7 (grupul principalelor ţări industrializate din lume).

În ritm anual, PIB-ul Regatului Unit a crescut cu 0,2% în primul trimestru din 2023, în linie cu previziunile analiştilor, după un avans de 0,6% în ultimele trei luni din 2022, informează Agerpres.

Joi, Banca Angliei a informat că nu mai previzionează o recesiune, după ce a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei britanice, şi se aşteaptă ca ritmul de scădere al inflaţiei să fie mai lent decât spera, în principal în urma creşterilor persistente ale preţurilor la alimente.

Instituţia previzionează un avans al economiei britanice de 0,25% anul acesta - după ce în februarie prognoza un declin de 0,5%.

În condiţiile declinului preţurilor energiei, Banca Angliei se aşteaptă ca rata inflaţiei să scadă la 5,1% până la finalul anului, de la un nivel de 10,1% în martie. De asemenea, BoE nu se aşteaptă ca inflaţia să revină la ţinta sa de 2% până în 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.