Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Rusiei își va reveni la nivelul 'de dinaintea pandemiei' până la jumătatea lui 2021

zf.ro
datoerie externa grafic economie

Economia rusă ar putea reveni la nivelul ”de dinaintea pandemiei” încă de la mijlocul anului 2021, a anunțat șefa Băncii Rusiei (ȚB), Elvira Nabiullina, la o reuniune comună a trei comitete ale Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului Rus, n.r.), relatează Rossiiskaia gazeta.

”Ne așteptăm ca, încă din cea de-a doua jumătate a acestui an, poate chiar la mijlocului anului, Produsul Intern Brut (PIB) al Rusiei să revină la nivelul înregistrat înainte de pandemie”, a declarat șefa Băncii Centrale.

Această estimare corespunde cu aproximație previziunilor anterioare ale Băncii Centrale a Rusiei privind ritmurile de redresare a PIB-ului Rusiei. Astfel, în aprilie, Banca Rusiei a prognozat că economia rusă va reveni la nivelul ”pre-pandemic” în a doua jumătate a anului 2021.

În acest moment, Banca Rusiei prognozează, pentru 2021, o creștere a economiei ruse de 3-4%. Conform prognozelor ȚB, în 2022-2023, PIB-ul țării va crește cu 2,5-3,5% și, respectiv, cu 2-3%.

Potrivit datelor Rosstat (Institutul de Statistică, n.r.), în anul de criză 2020, economia rusă s-a contractat cu 3,1%, față de prognoza inițială ,de 3,8%, a Ministerului Dezvoltării Economice. A fost cea mai puternică scădere a indicatorilor economici începând din 2009, când PIB-ul s-a prăbușit cu 7,8% din cauza consecințelor crizei economice mondiale.

Rossiiskaia gazeta menționează că, în anul pandemiei de coronavirus 2020, economia mondială s-a contractat cu 4,3%. Fondul Monetar Internațional estimează că PIB-ul global se va redresa cu 3,8% în 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.