Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Rusiei, pusă în pericol de prețul petrolului

sonda petrol

Economia Rusiei este pusa în pericol de perspectiva ca preturile petrolului sa se mentina la un nivel scazut o lunga perioada de timp, a spus miercuri ministrul Economiei, Alexei Uliukaiev, citat de MarketWatch.

"Intram într-o noua normalitate economica", a aratat Uliukaiev în timpul unei conferinte, el adaugând ca cel mai mare risc nu este faptul ca preturile petrolului ar putea scadea la 20 de dolari pe baril ci faptul ca perioada ar putea fi foarte lunga.

Ministrul de Finante Anton Siluanov a sustinut punctul de vedere al lui Uliukaiev, afirmând ca preturile titeiului vor ramâne mult timp la un nivel scazut, iar ministerul pe care îl conduce va revizui bugetul pentru a tine cont de acest fapt.

Siluanov a spus ca guvernul va propune o reducere de 10% a cheltuielilor bugetare si ca deficitul bugetar ar fi zero daca preturile petrolului ar fi de 82 de dolari pe baril.

Bugetul anului 2016 este construit pe un pret al petrolului de 50 de dolari pe baril, dar guvernul rus a anuntat recent ca estimarea referitoare la cotatia titeiului ar putea fi revizuita.

Preturile petrolului au oscilat recent în jurul nivelului de 30 de dolari pe baril, punând presiune pe rubla si pe veniturile guvernamentale.

Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.