Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia Turciei va fi 'ajutată' cu 15 miliarde de dolari potrivit preşedintelui Erdogan

Twitter
erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat miercuri un set de măsuri în valoare de 100 miliarde lire (15,4 miliarde de dolari) destinat susţinerii economiei Turciei în contextul crizei coronavirusului, informează AFP, citată de Agerpres.

Printre măsurile anunţate de Erdogan se numără reducerea impozitelor pentru companii, ajutoare financiare pentru gospodăriile cu venituri reduse, pensionari şi persoanele în vârstă. De asemenea, TVA pentru transporturile aeriene a fost redus de la 18% până la 1% pentru o perioadă de trei luni, în ideea de a veni în autorul companiei Turkish Airlines, una din cele mai importante companii din Turcia, care în prezent este afectată de anularea zborurilor aeriene, în cadrul măsurilor de limitare a propagării virusului.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

"Niciun virus nu este mai puternic decât Turcia, decât unitatea poporului turc şi decât măsurile pe care le luăm şi le vom lua", a afirmat Erdogan.

Preşedintele Turciei a făcut şi un apel către populaţie să menţină la minim contactul cu exteriorul. "Niciunul din cetăţenii noştri nu trebuie să iasă din casă sau să intre în contact cu altcineva decât dacă este absolut necesar", a declarat Erdogan, estimând că această izolare voluntară nu ar urma să depăşească trei săptămâni.

Turcia a adoptat deja o serie de măsuri pentru a limita propagarea virusului Covid-19, care a provocat decesul unei persoane şi peste 100 de bolnavi în această ţară. Şcolile au fost închise şi zborurile cu avionul către 20 de ţări au fost suspendate. Miercuri, Turcia a anunţat închiderea frontierelor terestre cu Grecia şi Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.