Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economist de top, profeție sumbră: 'Vârful inflaţiei va ajunge la 15% în iunie-iulie!'

Pinterest
inflatie

Inflaţia va continua să crească în iunie şi iulie, perioadă în care va atinge un vârf, la o rată anuală de 15% sau chiar peste, a spus, la emisiunea de business ZF Live, Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank România, relatează Mediafax.

Ultimele cifre pentru inflaţie, aferente lunii mai 2022, arată o creştere generalizată a preţurilor de 14,5%, pe media coşului de consum din România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

„Normal ar trebui să avem în lunile imediat următoare - iunie, iulie - maxim. Noi estimam în jur de 15%. E posibil să fie mai sus de atât”, a spus Ionuţ Dumitru.

În opinia sa, datorită plafonării preţurilor la energie, inflaţia este mai scăzută. Dacă nu s-ar fi operat fixarea preţurilor la energie şi gaze pentru majoritatea consumatorilor finali, inflaţia în România ar fi depăşit 20%.

Vezi și: Contre în coaliție! PNL nu e de acord cu PSD: 'O suprataxare ar duce la preţuri mari. Statul ar ajunge de fapt tot la portofelul tău, al meu, al tuturor' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.