Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economista bulgară Kristalina Georgieva a fost confirmată în funcţia de director general al FMI

Press conference by Kristalina Georgieva

Economista bulgară Kristalina Georgieva a fost confirmată miercuri în funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional, a anunţat Fondul, devenind prima persoană dintr-o ţară emergentă care va conduce instituţia financiară internaţională, transmite news.ro.

Citește și: Informația de ultimă oră care reaprinde cazul Caracal: Oasele sunt din cimitir!

”Sunt profund onorată că am fost selectată ca director general al FMI şi recunoscătoare pentru încrederea acordată de membrii Fondului şi board-ul executiv. Doresc să o apreciez pe predecesoarea mea Christine Lagarde, un mare lider şi o prietenă dragă, a cărei viziune şi muncă neobosită au contribuit atât de mult la continuarea succesului Fondului”, a afirmat Georgieva într-un comunicat.

Georgieva a mai afirmat că FMI este o instituţie unică, cu o istorie extraordinară şi cu angajaţi de clasă mondială.

”Am o încredere fermă în mandatul Fondului de a contribui la stabilitatea economiei mondiale şi a sistemului financiar prin intermediul cooperării internaţionale. În opinia mea, rolul Fondului nu a fost niciodată mai important”, a arătat Georgieva.

Citește și: Vizită de lux în SUA! Klaus Iohannis este cazat la un hotel de lux

Aceasta a mai afirmat că prioritatea imediată a Fondului este de a ajuta ţările să minimizeze riscurile crizelor şi să fie pregătite să facă faţă scăderii economice.

”Cu toate acestea, nu trebuie să scăpăm din vedere obiecitvul nostru pe termen lung, de a susţine politicile monetare, fiscale şi structurale solide pentru a construi economii mai puternice şi a îmbunătăţi vieţile oamenilor. Aceasta înseamnă rezolvarea unor probleme precum inegalităţile, riscurile climatice şi schimbările tehnologice rapide”.

Georgieva, un politician de centru-dreapta care a crescut în Bulgaria în perioada comunismului, şi-a construit reputaţia în timpul activităţii sale la Banca Mondială, unde a fost în concediu fără plată din postul de director general în timpul procesului de nominalizare la FMI.

Citește și: Cerere fără precedent din partea Gabrielei Firea! Ce vrea, de fapt, primarul Capitalei de la Guvern

Aceasta a lucrat şi la Comisia Europeană, unde s-a remarcat ca o persoană tenace şi directă, o susţinătoare a egalităţii de gen şi un lider al luptei cu schimbările climatice.

Georgieva o înlocuieşte pe Christine Lagarde, care va deveni preşedinte al Băncii Centrale Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.