Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecuador: focuri de armă la cățiva metri de candidatului la preşedinţie, Otto Sonnenholzner, cu o zi înaintea votului

Operation World
Ecuador

Unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ecuador a cerut o anchetă în cazul unui schimb de focuri de armă care a avut loc la câţiva metri de locul în care lua masa cu familia sa, sâmbătă, cu doar o zi înainte de alegerile prezidenţiale, relatează CNN, citat de news.ro.

Otto Sonnenholzner a declarat că lua micul dejun cu soţia şi fiicele sale la un restaurant, când au izbucnit violenţele.

"La câteva minute după ce am ajuns la restaurant, a avut loc un schimb de focuri după o urmărire a poliţiei la câţiva metri de locul în care ne aflam", a declarat Sonnenholzner într-un mesaj video. El a precizat că nici el şi nici familia sa nu au fost răniţi.

Împuşcăturile au avut loc la doar câteva zile după ce asasinarea unui alt candidat la preşedinţie, Fernando Villavicencio, care făcea campanie împotriva violenţei bandelor şi a corupţiei, a şocat lumea.

"Acesta este încă un exemplu a ceea cu ce ecuadorienii se confruntă zilnic", a declarat Sonnenholzner cu privire la ultimele violenţe. "Mulţumim lui Dumnezeu că suntem cu toţii bine, dar cerem o anchetă asupra a ceea ce s-a întâmplat", a spus el.

În înregistrările video se vede cum Sonnenholzner şi membrii familiei sale părăsesc localul cu protecţie antiglonţ.

"Teama şi neputinţa pe care le-am văzut în ochii tuturor celor de acolo mă doare. Nu putem continua aşa", a declarat Sonnenholzner.

Circumstanţele din jurul împuşcăturilor rămân neclare.

O escaladare mortală a violenţei a cuprins Ecuadorul în ultimii ani, în special pe coasta Pacificului din această ţară sud-americană, în timp ce grupările criminale se luptă pentru a controla şi distribui narcotice, în special cocaină.

Villavicencio a fost împuşcat mortal în timp ce pleca de la un miting de campanie în capitala Quito, la 10 august. El era cunoscut ca un neobosit luptător anticorupţie şi jurnalist de investigaţie.

Ecuadorienii vor decide între opt candidaţi prezidenţiali la votul de duminică.

Combaterea criminalităţii a fost o prioritate pe agenda politică chiar înainte de asasinarea lui Villavicencio, diferiţi candidaţi promiţând să îmbunătăţească securitatea în ţară.

În urma împuşcăturilor de sâmbătă, Sonnenholzner a reiterat apelurile de a opri "criza gravă".

"Ca soţ şi tată, ştiu că nimeni nu ar trebui să treacă prin aşa ceva. Niciun băiat sau fată din ţara noastră sau din lume nu ar trebui să trăiască în frică", a spus el. "Acum, mai mult ca niciodată, nu vom renunţa. Respingem violenţa şi apreciem curajul cu care ecuadorienii îşi vor părăsi casele pentru a vota cu curaj şi responsabilitate pentru un Ecuador mai bun", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.